REACŢIA Renault după acuzaţiile lui Mihai Tudose privind organizarea protestului de la Mioveni

Premierul Mihai Tudose a comentat la începutul şedinţei de guvern despre protestul de la Mioveni, spunând că lucrurile s-au inflamat din cauza unei prevederi care blochează scoaterea banilor din ţară. În replică, Renault a răspuns imediat şi răspicat că ei nu au organizat protestul, ci doar au fost informaţi de el. 

RomaniaTV.net
09 nov. 2017, 06:43
REACŢIA Renault după acuzaţiile lui Mihai Tudose privind organizarea protestului de la Mioveni

Groupe Renault a explicat printr-un comunicat de presă că nu comentează deciziile politice ale autorităților, și că firma a fost doar informată de sindicat de mișcarea de protest, insa nu a avut niciun rol în organizarea lui.

Reacţia Renault vine după ce premierul Mihai Tudose a lansat un nou atac la adresa multinaţionalelor la începutul şedinţei de guvern de nmiercuri.

„Ca să nu fiu secretos vă spun care este părerea mea şi a unora dintre colegii mei despre inflamarea excesivă a opiniei publice. Nu este vorba despre trecerea contribuţiilor, acolo şi sindicate şi patronate care până mai deunăzi erau foarte în regulă cu trecerea contribuţiei. S-au inflamat după ce Guvernul doreşte să introducă nişte măsuri foarte ferme în ceea ce priveşte externalizarea profitului, nefăcând practic altceva decât să transpună în legislaţia românească o directivă europeană, precum şi alte măsuri pe care noi considerăm că e bine să le luăm ca să nu mai fie deductibil tot profitul. Adică, să avem şi noi nişte bani din care să facem educaţie, sănătate şi infrastructură. În acest sens, s-au inflamat nişte multinaţionale. Dar, din fericire, înţeleg că au înţeles că nu e cazul, că finalul va fi acelaşi”, a declarat premierul Mihai Tudose, la începutul şedinţei de Guvern”, a declarat Mihai Tudose.

La Mioveni au ieșit în stradă 10 mii de oameni, manifestând împotriva măsurilor fiscale ale guvernului.