Replică la WikiLeaks: Italienii au lansat site-ul MafiaLeaks care denunţă CRIMA ORGANIZATĂ

Un grup de informaticieni italieni a decis să lanseze un nou site, MafiaLeaks, al cărui obiectiv este de a denunţa fără teamă delictele comise de reţelele de crimă organizată, a anunţat marţi cotidianul La Repubblica.

RomaniaTV.net
05 nov. 2013, 12:28
Replică la WikiLeaks: Italienii au lansat site-ul MafiaLeaks care denunţă CRIMA ORGANIZATĂ

Acest site, care este activ începând de marţi ora 11:45 GMT, va permite „denunţarea în mod anonim a activităţilor mafiote, protejându-i pe cei care trimit informaţii”, scrie cotidianul, citându-l pe unul dintre informaticieni.

Site-ul se adresează astfel victimelor mafiei, însă şi foştilor mafioţi care doresc să colaboreze cu justiţia sau simplilor cetăţeni care deţin informaţii despre activităţi mafiote.

Citeşte şi INCREDIBIL: Copii romi, de origine română, angajaţi ca ASASINI de mafia din Napoli VIDEO

Procedura este destul de complicată, tocmai pentru a proteja identitatea celor care transmit mesaje, şi este utilizată reţeaua informatică Tor pentru a permite păstrarea anonimatului.

Destinatarii mesajelor sunt „persoane de încredere”, precum magistraţi, jurnalişti sau membri ai forţelor de ordine, precizează ziarul.

Citeşte şi Mafioţii ruşi îşi păstrează opulenţa şi după moarte. Portrete în mărime naturală la mormânt FOTO

Din aceleaşi motive care garantează anonimatul celor care trimit şi primesc mesaje pe site, informaticienii menţin de asemenea anonimatul grupului lor. „Suntem mai puţin de zece, avem familii, tot ceea ce ţine de MafiaLeaks facem după program şi plătim din buzunarul nostru costurile site-ului şi serverul”, a afirmat unul din ei pentru La Repubblica.