REPLICA lui Predoiu după ce Ponta l-a luat în râs

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu i-a dat replica lui Victor Ponta, după ce premierul l-a luat peste picior în legătură cu o posibilă candidatură la Primăria Capitalei.

07 oct. 2015, 12:05
REPLICA lui Predoiu după ce Ponta l-a luat în râs

„Dl Ponta, înțeleg că terminând-vă treburile, într-un limbaj caracteristic dumneavoastră, ați lansat astăzi un nou atac imund la adresa subsemnatului. 

Din respect pentru opinia publică, nicidecum din considerație pentru nefericita dumneavoastră persoană, o sa limpezesc minciunile pe care le proferați:

1. Nu, nu îmi este frica de o candidatură, chiar și la Primaria Capitalei. Eu nu am „fugit” de o astfel de candidatură, ci doar am dezmințit o falsă informație de presă. O astfel de ipoteză nu s-a discutat pur și simplu în partid. Când se va discuta candidatura la Primaria Capitalei, vom încerca să luăm cea mai bună decizie pentru Bucureșteni, nu numai pentru partid. Nu văd nimic reprobabil în faptul că sunt loial proiectului unui nou guvern, care să funcționeze la Palatul Victoria și nu pe treptele DNA. Ar fi însă o idee interesantă să candidăm împreună la Primaria Capitalei, dacă situația vă va permite.

2. Da, dl Marian Ghiveciu, astăzi condamnat penal, a fost ales în dauna mea în Parlament. Poate că cetățenii l-au preferat pe dânsul, și respect această opțiune. Sau poate că au contat și „cadourile” electorale pe care dl Ghiveciu le-a oferit: paturi, bani, purcei de lapte. Cine poate spune? Poate dumneavoastră, care ați candidat cu succes la Gorj în același an.

CITEŞTE ŞI Ponta îl ironizează pe Predoiu: Ha-ha! Premierul Fantomă „to be elected” fuge ca „Dracu de tămâie”!

3. Nu, nu am nicio legătură cu cazurile penale pe care le indicați, afirmațiile vă plasează în poziția de calomniator și colportor, jalnică pentru un premier în funcție, chiar și pentru unul trimis în judecată penală. Vă reamintesc, însă, că v-am oferit să semnăm împreună o declarație comună prin care ne angajam să ieșim prin demisie din politică, odată declarați suspecți de DNA. Eu am semnat-o, dumneavoastră o aveți pe birou, nesemnată. Știm amândoi de ce, știe toată lumea acum.

4. Nu înțeleg ce vreți să spuneți prin „sistem”. Eu am fost avocat timp de 17 ani, cu oarecare succes, și ministru tehnocrat al Justiției (așa m-au numit alții, nu m-am proclamat eu astfel) timp de 4 ani. Din câte am auzit despre dumneavoastră, ați depus foarte mult efort pe la ușile unor importanți oameni de afaceri, șefi de partide și (spun unii) chiar de servicii, ca să parveniți și dumneavoastră ceva, pe undeva. Nu știu dacă e așa, dar puteți lămuri aceste zvonuri. Vă asigur că personal n-am cerut niciodată nicio funcție. Toate actele pe care le-am semnat, atât ca avocat, cât și ca ministru, au stat și stau „în picioare”. Din câte am aflat, ceva hârtii semnate de dumneavoastră sunt în curs de judecată penală. Trist, pentru un avocat.

5. Nu, nu am legătură cu decizia politică a „tăierilor salariale”. Dumneavoastră, în schimb, aveți, pentru că ați stat la masa care a decis anumite acorduri financiare, din care au decurs acele tăieri, în calitate de om politic ce vă aflați. Eu, pe de altă parte, ca ministru neafiliat politic, am avizat (obligatoriu după lege, poate că știți) concordanța legilor cu alte legi și cu Constituția. Puteți verifica, ce-am spus ca e constituțional, a fost constituțional, ce-am spus ca prezintă risc de constituționalitate, a prezentat.

Cu aceasta, am finalizat cred, lista minciunilor dumneavoastră de astăzi. Am să adaug însă câteva lucruri.

Oferiți în aceste zile o imagine foarte josnică pentru un cetățean român. Pe de o parte, ratați obiective după obiective (noi locuri de muncă, fonduri europene, autostrăzi, Schengen), pe de altă parte, demonstrați o iresponsabilitate cinică și o manifestă lipsă de educație și de bun simț. Cu adevărat ne faceți de râs, pentru că tot ce faceți și spuneți dumneavoastră este public în toată lumea, prin intermediul presei și al ambasadelor. Se spune ca poți caracteriza instantaneu un om după cum intră într-o încăpere, ca și după modul în care iese dintr-un loc. Ați parvenit urat, și vă topiți urât din politică, dle Ponta. Ce păcat că murdăriți țara noastră cu mocirla în care vă complăceți!”, transmite Cătălin Predoiu printr-un comunicat de presă.