Replica unui medic după anunţul lui Florian Bodog că certificatele absolvenţilor de rezidenţiat au fost transmise de vineri

Seful Secţiei de chirurgie plastică şi reconstructivă de la Spitalul Judeţean Braşov, medicul Dan Grigorescu, ironizează, sâmbătă, pe Facebook, mesajul ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, potrivit căruia certificatele pentru absolvenţii de rezidenţiat au fost transmise de vineri Direcţiilor de Sănătate Publică. 

RomaniaTV.net
06 ian. 2018, 15:08
Replica unui medic după anunţul lui Florian Bodog că certificatele absolvenţilor de rezidenţiat au fost transmise de vineri

Medicul Dan Grigorescu îşi începe mesajul prin a atrage atenţia că reacţia ministrului Florian Bodog  – care afirmă că certificatele pentru absolvenţii de rezidenţiat au fost transmise de vineri Direcţiilor de Sănătate Publică  – a venit la două zile după ce el a atras atenţia asupra ”umilinţei la care erau supuşi, din nou, sutele de rezidenţi ai ultimei promoţii de specialişti”.

”O astfel de realitate ar însemna că zbaterea noastră privind rezidenţii-şomeri a fost, de fapt, nejustificată, dacă totul ar fi atât de roz-bon-bon? Şi dacă da, ar trebui să ne cerem oare scuze? Hai să cercetăm atunci speţa şi să citim printre rânduri comunicatul de ministru, scrie medicul din Braşov.

Potrivit acestuia, în stil de pamflet, mesajul lui Florian Bodog, postat, de asemenea, pe Facebook, ar putea fi interpretat astfel: ”Urmare tevaturii stârnite joi, 4 ianuarie 2018, de aducerea în spaţiul public a situaţiei umilitoare în care au fost puşi sutele de medici rezidenţi la nivel naţional care şi-au finalizat perioada de pregătire în specialitate, vă anunţ că i-am pus la muncă pe funcţionarii din Ministerul Sănătăţii, care, două luni de zile (de la începutul lui noiembrie, până la începutul lui ianuarie) au lenevit cu spor. Ca dovadă că sunt extrem de competenţi, stă faptul că le-au fost suficiente câteva zeci de ore pentru a întocmi certificatele rezidenţilor din provincie, astfel că putem spune (fără riscul de a putea fi controlaţi şi dovediţi că nu spunem adevărul) că acestea au fost transmise de vineri către DSP-urile respective (transmise vineri însemnând, de fapt, că vor ajunge doar luni, dar chestia cu „transmise” dă mai bine la public!). În privinţa celor ale rezidenţilor din Bucureşti, şi ele sunt gata, dar nu vor putea fi ridicate de la Minister decât luni (vă daţi seama că pentru ele se va munci tot week-end-ul!). În aceste condiţii, dorim să precizăm că noi ne făcusem treaba de dinainte de a fi sesizaţi că nici nu ne apucasem de ea! Nici nu mai contează că, încolţit de ziarişti vineri dimineaţă, am declarat că diplomele vor fi gata de distribuit doar de luni! Aşa că, ruşine celor peste 11.000 de cetăţeni care au reacţionat la postarea dr. Grigorescu şi celor peste 10.000 care au distribuit-o! Nu ne mândrim cu ei!”

În încheiere, medicul Dan Grigorescu îi transmite lui Florian Bodog: ”Nici noi (nu ne mândrim – n.r) cu voi, domnule ministru!”.

Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reconstructivă de la Spitalul Judeţean Braov, medicul Dan Grigorescu, a prezentat cazul unui tânăr căruia la 31 decembrie i s-a încheiat perioada de 5 ani de pregătire pentru a deveni medic specialist obţinând la examenul de specialitate nota 9,11, dar care acum este şomer şi, în plus, în absenţa diplomei de medic specialist, care nu i-a fost eliberată nici la două luni de la susţinerea examenului, nu se poate înscrie nici în Colegiul medicilor, pentru a obţine autorizaţia de liberă practică care i-ar permite să se înscrie la concursurile organizate de spitale.

Citeşte şi: Ministrul Bodog: Certificatele pentru absolvenţii de rezidenţiat au fost trimise direcţiilor judeţene de sănătate publică