Replici între Băsescu şi Tăriceanu. Tăriceanu: Aţi depăşit timpul! Băsescu: Da, dar spun lucruri mai interesante decât dumneavoastră

Traian Băsescu şi Călin Popescu-Tăriceanu au avut un schimb de replici în plenul reunit al Parlamentului, în timpul discursurilor care au urmat alocuţiunii preşedintelui CE, Jean-Claude Juncker. Preşedintele Senatului l-a avertizat pe Băsescu că a depăşit timpul ce i-a fost alocat, iar acesta a replicat: ”Da, dar spun lucruri mai interesante decât dumneavoastră”.

RomaniaTV.net
11 mai 2017, 09:33
Replici între Băsescu şi Tăriceanu. Tăriceanu: Aţi depăşit timpul! Băsescu: Da, dar spun lucruri mai interesante decât dumneavoastră

În discursul său despre viitorul Uniunii Europene, preşedintele PMP a amintit evoluţia economiei româneşti de la modelul economic comunist la cel de piaţă şi beneficiile aderării.

”La televiziuni sunt chemaţi activişti ai vechiului regim să ne spună cum era cu IMGB-ul, cu CUG-urile, dar acea mare economie pe care o laudă tot felulde activişti vechi exporta 10 miliarde de dolari în 1989. Sigur, a fost un efort uriaş să schimbăm structura economiei, dar anul trecut România a exportat 53 de miliarde euro, inclusiv pe piaţa competitivă a Uniunii Europene, nu pe piaţa sigură a CAER”, a spus Traian Băsescu.

În acest moment, Călin Popescu-Tăriceanu l-a întrerupt amintindu-i că a depăşit cele patru minute alocate: ”A trecut de trei ori timpul!”. ”Da, dar spun lucruri mai interesante decât dumneavoatră”, a ripostat Băsescu. 

”Astea cu CAER-ul şi IMGB-ul, mai ales”, a comentat Tăriceanu ironic.