Reportaj incredibil despre ţigani prezentat de un post de televiziune american VIDEO

Un post de televiziune american a prezentat un reportaj despre viaţa ţiganilor din Ploieşti, dar şi despre tradiţiile lor. Jurnaliştii americani au avut drept ghid un ziarist român, care a reuşit să-i ducă în locuri în care puţini s-ar încumeta să meargă.

RomaniaTV.net
28 nov. 2013, 08:20
Reportaj incredibil despre ţigani prezentat de un post de televiziune american VIDEO

Mizerie, sărăcie şi oameni dispuşi să facă orice pentru o bucată de pâine. Echipa de jurnalişti de dincolo de ocean a fost uimită să descopere o altă lume, la doi paşi de civilizaţia unui oraş european.

Jurnalistul Casey Oxendine, un cunoscut moderator TV din statul Tennesse, a ajuns la Ploieşti la o gală Superkombat. El a ţinut să vadă cum trăiesc romii, despre care auzise atâtea.

„Un jurnalist român, Cătălin Stavri, m-a dus în vecinătatea Ploieştiului, unde am fost primit într-o familie de romi şi am aflat mai multe nu doar despre cultura lor, dar şi despre practicile religioase, nemaivăzute de jurnaliştii occidentali”, a declarat Casey Oxendine.

Americanul a experimentat ghicitul în cafea şi a rămas mut de uimire când ghicitoarea i-a spus mai multe lucruri adevărate despre el. „A vorbit despre sala de forţă de la mine de acasă, despre soţia mea, despre foarte multe lucruri misterioase. Unii consideră aceste ritualuri drept farse, dar mulţi alţii cred însă în ele. Este o adevărată cultură”, a mai spus jurnalistul.

Cartierul Radu de la Afumaţi este cunoscut atât pentru autenticitatea vieţii ţigăneşti cât şi pentru scandalurile dintre romi. Reportajul filmat în cartierul de ţigani din Ploieşti a fost difuzat pe postul TV american FightNow TV.