Reporteri fără Frontiere: România depăşeşte SUA în Indexul Global al Libertăţii Presei 2018

Publicat: Miercuri, 25 Aprilie 2018 11:12 // Actualizat: Miercuri, 25 Aprilie 2018 11:12 // Sursa: romaniatv.net

România ocupă locul 44, urcând două locuri faţă de anul precedent, clasându-se chiar în faţa Statelor Unite, în ediţia din anul 2018 a Indexului Global al Libertăţii Presei, publicat miercuri de organizaţia neguvernamentală Reporteri fără Frontiere (RSF).

În pofida evoluţiei pozitive a libertăţii presei în România, organizaţia trage un semnal de alarmă în legătură cu "transformarea mass-mediei în instrumente de propagandă politică" şi "temerile privind cenzura politică" în acest domeniu.

"Mass-media a fost din ce în ce mai mult transformată în instrumente de propagandă politică (în special în anii electorali), unde politizarea excesivă a mass-mediei, mecanismele corupte de finanţare, politicile editoriale subordonate intereselor proprietarului şi infiltrarea redacţiilor de către serviciile de informaţii au devenit noul normal", afirmă RSF.

"Mediul mediatic a fost, de asemenea, afectat de activităţile grupurilor de extremă-dreaptă cu legături cu Biserica Ortodoxă - ea însăşi parţial finanţată de stat - care se opun deschis libertăţii presei", se mai arată în comunicat.

"Un proiect de lege propus de Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor şi liderul Partidului Social-Democrat, care ar penaliza denigrarea României în străinătate şi va reintroduce defăimarea în Codul penal. Acesta a alimentat temerile cu privire la cenzura politică în mass-media", adaugă RSF.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
libertatea presei Reporteri fără Frontiere Romania SUA
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7081
RON
23 Jan
noapte 0 °
zi 7 °
Ultimele joburi adaugate
24 H