REPUBLICA MOLDOVA: Transnistria introduce noi taxe vamale

Autoritățile separatiste de la Tiraspol introduc taxe speciale pentru produsele lactate din Republica Moldova și Ucraina, anunță așa-zisul serviciu de presă al guvernului.

27 mai 2015, 09:12
REPUBLICA MOLDOVA: Transnistria introduce noi taxe vamale

Inițiativa îi aparține așa-zisului viceministru transnistrean al economiei, Dmitri Boltrușko, care spune că, din cauza devalorizării leului moldovenesc și a hrivnei ucrainene, produsele lactate aduse în regiune sunt mult mai ieftine decât cele produse în Transnistria, iar astfel se încalcă principiile concurenței.

„Dacă nu vom întreprinde măsuri, atunci producătorii autohtoni nu se vor putea dezvolta și, prin urmare, asta înseamnă că vor da faliment și vor rămâne fără lucru circa 20 de mii de persoane. Peste un an și jumătate am putea să ajungem în situația în care să importăm produse lactat în proporție de 100%, la prețuri mult mai mari”, a spus Boltrușko, citat de RIA Novosti.

De menționat că, produsele lactate din Transnistria s-au scumpit cu aproximativ 10-25% față de cele de import.

Așa-zisele autorități de la Tiraspol își propun să introducă taxe și pentru apa dulce și apele minerale, precum și pentru unele produse de patiserie.