Respiraţia urât mirositoare îţi poate salva viaţa

În momentul în care simți un miros deranjant al respirației tale care se menține pe tot pacursul zilei, în ciuda igienei dentare ireproșabile, este indicat să te prezinți la medic, deoarece poate anunța instalarea anumitor boli în oganismul tău.

RomaniaTV.net
20 mart. 2017, 10:40
Respiraţia urât mirositoare îţi poate salva viaţa

Mirosul neplăcut al cavității bucale poate fi adesea o consecință a deshidratării mucoasei bucale cu formarea de celule moarte, a prezenței abceselor pulmonare, a formării de corpi cetonici (miros de mere acre ce indică prezenta diabetului în organism) sau a eliminării de amoniu (halema amoniacală în insuficiența renală).

Afecțiuni care favorizează apariția halenei

Sinuzita, bronșita sau chiar și afecțiunile gastrointestinale pot favoriza apariția respirației urât mirositoare, care mai poate de asemenea semnala și o obstrucție intestinală.

În momentul în care simți că respirația ta are gust de fructe este semn că în organismul tău se produce o cetoacidoză diabetică ce îți poate pune viața în pericol și este vitală vizita la medic.
Pe lângă acest simptom în cazul diabetului mai poți semnala urinări dese, sete exagerată, piele uscată sau roșie, dificultăți respiratorii.

Gura uscată

Cel mai des întâlnită în timpul nopții, datorită respirării pe gură saliva se diminuează. Saliva este responsabilă de curățarea cavității bucale, iar o cantitate insuficientă de salivă provoacă respirația urât mirositoare mai ales dimineața.

Boli dentare
Pe lângă scăderea salivei în cazul în care te confrunți cu paradontoză, gingivită, proteze necurățate la timp sau carii este posibil să ai parte și de halitoză.

Cauze grave ale halenei

Obstrucția intestinală, insuficiența hepatică și cetoacidoza diabetică. Trei probleme care îți pot pune viața în pericol, dar pe care le poți trata ținând sub observație constantă stara ta de sănătate.

Prevenirea halitozei

Acest neplăcut simptom se poate preveni prin meținerea corectă a igieni orale, utilizarea aței dentare, hidratarea corespunzătoare, evitarea unor alimente precum ceapa sau usturoiul, dar și a tutunului și a consumului de alcool care duce la deshidratare.

Evită pe cât posibil consumul de băuturi cu un nivel crescut de zahăr .
Mirosul deranjant al respirației trebuie să fie un motiv temeinic pentru care să te prezinți la medicul stomatolog.
Află cum să te speli corect pe dinți AICI