Resturile unei rachete rusești au căzut în Republica Moldova, la 20 km de graniţa cu România

Resturi dintr-o rachetă rusească lansată sâmbătă asupra Ucrainei au fost descoperite pe teritoriul Republicii Moldova, la 20 km de graniţa cu ţara noastră.

14 ian. 2023, 21:28
Resturile unei rachete rusești au căzut în Republica Moldova, la 20 km de graniţa cu România

Fragmentele unei rachete ruseşti au fost descoperite de o patrulă a poliției de frontieră. Este al treilea proiectil care cade în Republica Moldova de la începutul războiului din Ucraina.

Fragmentele unei rachete ruseşti au căzut în Republica Moldova, foarte aproape de graniţa cu România

Urmare a bombardamentelor masive ale Rusiei asupra Ucrainei, o patrulă a poliției de frontieră a descoperit, în această după-amiază, în zona sectorului de frontieră Larga (raionul Briceni), resturile unei rachete, provenită din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei”, a anunțat Ministerul moldovean de Interne, într-un comunicat.

În decembrie, un proiectil a căzut la 25 de kilometri de granița cu România. Atunci, oficialii de la Chișinău spuneau că e o consecință a războiului pornit de Rusia și o acuzau pe aceasta că pune în pericol securitatea țării.

Şi în luna octombrie un proiectil similar a căzut pe teritoriul Republicii Moldova. Nu au fost victime, însă mai multe case au fost avariate. Ca răspuns la incident, autorităţile de la Chișinău au declarat persona non grata un diplomat al Ambasadei Rusiei în Republica Moldova.

Citeste si Război în Ucraina. Bombardamentele armatei ruse au luat drept ţintă infrastructuri-cheie din Kiev

Reamintim că Rusia a lansat sâmbătă după-amiază un al doilea val de rachete asupra Ucrainei, care au lovit infrastructura critică din Kiev şi Harkov. După o serie de eşecuri militare pe teren la finalul verii şi în toamnă, Kremlinul a schimbat tactica şi, în octombrie, a început să lanseze zeci de rachete şi de drone către transformatoarele şi centralele electrice din Ucraina. Companiile electrice ucrainene depun toate eforturile pentru a restabili cât mai repede reţeaua.

Maia Sandu condamnă atacurile ruseşti

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a reacționat la scurt timp după descoperirea fragmentelor de rachetă pe teritoriul țării sale. Aceasta a reiterat faptul că poporul ei este nevoit să suporte consecinţele războiului declanşat de Putin.

Citeste si Imagini apocaliptice din Soledar, orașul din Ucraina cucerit și nimicit cu sălbăticie de armata lui Putin VIDEO

Războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei are un impact direct asupra Republicii Moldova din nou. Poliția de frontieră a descoperit fragmente dintr-o rachetă în apropiere de satul Larga, în nordul Republicii Moldova.

Condamnăm cu fermitate atacurile intensificate ale Rusiei de astăzi și suntem alături de cei care și-au pierdut oameni dragi în Dnipro și în toată Ucraina. Pacea trebuie să învingă”, a scris Maia Sandu pe Twitter.