Retailul, cel mai dinamic angajator

Peste jumătate din piaţa de retail din România este controlată de patru mari companii, care împreună deţin 60% din întreaga piaţă. Cel mai mare jucător din piaţa hipermarketurilor rămâne Kaufland România, care este și cel mai mare angajator privat din economie, cu peste 16.000 de salariați.

27 feb. 2017, 21:45
Retailul, cel mai dinamic angajator

În 2017, Kaufland își continuă expansiunea, urmând să deschidă 6 noi magazine în România și are în plan să angajeze peste 600 de persoane

“Kaufland a reușit să se poziționeze în topul companiilor din industria de retail, segmentul food, din România, nu numai în ceea ce privește atragerea de talente în rândul persoanelor interesate de a avea o carieră în retail, dar și în ceea ce privește modelul de succes al business-ului. Fiind în continuă expansiune la nivel național, recrutarea unui număr mare de angajați pentru fiecare magazin nou și crearea unei strategii integrate de brand de angajator a asigurat poziția Kaufland România în topul celor mai doriți angajatori din industria de retail din România”, declară Estera Anghelescu – Recruiting, Engagement & Employer Branding Director, Kaufland România. 

Ce job-uri sunt disponibile la Kaufland? 

Cele peste 600 de joburi vor viza atât persoane cu experiență, cât și juniori și studenți. Printre posturile deschise de către retailerul german se numără posturi de lucrător comercial, șef schimb, manager adjunct de magazin sau chiar manager de magazin, iar salariile oferite sunt peste media pieței. 

Recent, Kaufland România a anunțat decizia de a crește salariul minim pentru lucrătorii comerciali din magazine la suma de 2.000 lei brut, cu tichete de masă incluse. În funcție de vechime, salariul unui lucrător comercial poate ajunge chiar și până la suma de 3.800 lei brut.

În plus, angajații Kaufland se bucură de o serie de beneficii precum: ajutoare în bani și zile libere plătite pentru diverse evenimente din viața angajatului, asigurări medicale și de viață, discount-uri în cadrul programelor desfășurate cu partenerii agreați (servicii bancare, servicii turistice, servicii de relaxare și petrecere a timpului liber, diverse reduceri la achiziționarea de produse de bricolaj etc). De asemenea, retailer-ul oferă încă de la angajare 22 de zile lucrătoare de concediu. Ulterior, Kaufland oferă zile suplimentare de concediu de odihnă, în funcție de vechimea în companie, ajungând până la 27 de zile pe an, cu 6 zile mai mult decât prevede legislația României. Pe lângă acestea, compania acordă angajaților săi zile libere, plătite, pentru acțiuni de voluntariat. 

Ce trebuie sa știi dacă vrei să lucrezi pentru cel mai mare angajator din România 

„Ne aflăm într-o continuă expansiune. Anul acesta vom deschide noi magazine Kaufland în România și recrutăm continuu colegi noi. Indiferent în ce etapă a carierei se află candidatul – elev, student, absolvent, cu sau fără experiență – avem numeroase poziții disponibile în arii precum Vânzări, Logistică sau departamentele din Sediul Central. 

Pentru tineri există programul rotațional Kaufland Management Program, dedicat studenților care sunt în curs de finalizare a studiilor de licență sau master. Acest program de dezvoltare se desfășoară pe durata a 15 luni și oferă tinerilor o oportunitate rotațională în cele trei domenii de activitate ale companiei, prin care cei curioși vor înțelege interdependența departamentelor și procesele prin care un magazin Kaufland oferă servicii calitative.

În plus, venim în susținerea tuturor celor care își doresc aprofundarea studiilor academice peste hotare, fără a ține cont de bariera financiară. Prin programul, Bursa de studii Kaufland, facilităm accesul la o educație de calitate prin acordarea unei burse de studiu, cu scopul de a extinde  orizontul de cunoaștere și experiența internațională (în special în spațiul german) la care pot avea acces tinerii din România. Ulterior, după finalizarea studiilor, venim proactiv către acești tineri cu propunerea de a se alătura echipei noastre”, spune Estera Anghelescu – Recruiting, Engagement & Employer Branding Director, Kaufland România. 

Investim în angajați 

Salariul este primul pas în a motiva personalul, însă reprezintă doar un aspect al muncii de ansamblu. În al doilea rând, creșterea competenței individuale va determina o creștere a competenței colective care va servi companiei.

„În Kaufland, punem foarte mult accentul pe dezvoltarea angajaților, iar unul din lucrurile pe care le facem în acest sens, pe lângă programele de training și dezvoltare, este să le oferim posibilitatea de a avansa în cadrul companiei”, afirmă Estera Anghelescu. 

Profilul angajatului Kaufland 

„Corect, dinamic, dornic de performanță și care pune clientul pe primul loc! Este foarte important să fie o persoană deschisă, cu care se poate comunica și căreia să îi facă plăcere să performeze în echipă”, declară Estera Anghelescu – Recruiting, Engagement & Employer Branding Director, Kaufland România.