Reţea de trafic de droguri, destructurată de DIICOT în Argeş

Patru grupări infracţionale specializate în trafic de droguri au fost destructurate în urma a 58 de percheziţii făcute, marţi, de procurorii DIICOT Piteşti şi poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Argeş. Membrii celor patru grupări sunt suspectaţi că achiziţionau droguri din străinătate, pe care le plăteau prin transfer bancar, iar după ce le primeau le vindeau în judeţul Argeş, obţinând profituri de peste 100.000 de euro.

21 mart. 2017, 10:53
Reţea de trafic de droguri, destructurată de DIICOT în Argeş

Membrii celor patru grupări cumpărau de pe site-uri din străinătate droguri sintetice pe care le porţionau şi le vindeau în România, se arată într-un comunicat DIICOT.

„În  cauză, există suspiciunea rezonabilă  că, începând cu anul 2015, membrii grupuilor infracţionale au plasat comenzi online pe site-uri de profil din străinătate și au achiziționat peste 10 kilograme de canabinoizi sintetici. Plățile s-au realizat prin transfer bancar, iar livrarea s-a efectuat prin intermediul unor persoane interpuse.

Ulterior, substanțele erau preparate, porționate și distribuite pe raza județului Argeș.

În urma perchezițiilor au fost ridicați 11.910 de lei, 80 de plicuri autosigilante, aproape 700 de grame de fragmente vegetale și aproximativ 50 de grame de cannabis, 6 jointuri, 2,5 litri de acetonă/dizolvant, 15 grindere, 6 cântare electronice, 45 de telefoane mobile, 10 laptopuri, 3 hard-disckuri, precum și un pistol cu bile airsoft și o sabie.

De asemenea, au fost indisponibilizate 2 autoturisme.

La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Piteşti au fost aduse, în vederea audierii,  un număr de 30 de suspecţi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcţia de Operaţiuni Speciale.

La acțiune au participat și polițiști ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeș și polițiști specializați în combaterea criminalităţii organizate din  București și Craiova, precum și jandarmi din cadrul I.J.J. Argeş, Brigada Mobilă ,,Frații Buzești” Craiova și B.S.I.J. București.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, precizează comunicatul DIICOT.