Reţeaua şcolară de eLearning EDU.ro a fost relansată

Rețeaua școlară www.reteauaEDU.ro a fost îmbunătățită și relansată după 8 ani, aceasta devenind platformă oficială de învățământ de tip eLearning pentru sute de mii de elevi, studenți și profesori.

RomaniaTV.net
17 mai 2017, 11:22
Reţeaua şcolară de eLearning EDU.ro a fost relansată

ReteauaEDU.ro va realiza, în parteneriat cu instituțiile de învățământ din România, activități școlare și extra școlare precum: postarea lecțiilor/bibliografiei/temelor, evaluarea și autoevaluarea cunoștințelor, crearea unor clase virtuale de colaborare între licee, cursuri comune în clasa virtuală, organizarea de proiecte/concursuri/provocări între licee, pregătirea pentru bacalaureat, precum și accesarea unor finanțări cu fonduri naționale sau europene precum ROSE, scrie agerpres.ro.

„Practic, realizând în mediul virtual acest schimb de experiență permanent între instituțiile de învățământ, se aduce un plus de valoare mediului educațional românesc, care adoptă astfel instrumente moderne internaționale de predare, învățare și evaluare”, afirmă sursa citată.

Citeşte şi Situaţie fără precedent într-o şcoală din Timişoara. Elevii n-au mai făcut de patru luni matematica, profesorul e în concediu

În prezent, în România au aderat deja la reteauaEDU.ro peste 700 licee, peste 14.000 liceeni, peste 700 profesori și peste 500 părinți.

„Într-un fel, platforma este ca o serie de meditații la care elevii se ‘duc’ cu plăcere și care nu îi costa nimic, atât profesorii, cât și părinții putând observa rezultate concrete și evoluție constantă”, afirmă sursa citată.

Platforma este prezentă în România încă din 2009, ajungând recent și în Republica Moldova.