REŢETĂ DE PAŞTE: Drob de miel cu legume

PAŞTE 2014: DROBUL DE MIEL este un preparat tradiţional al sărbătorii de Paşte, iar dacă reţeta e bună şi uşor de urmat, produsul drobul este şi mai bun.

14 apr. 2014, 10:37
REŢETĂ DE PAŞTE: Drob de miel cu legume

Drob de miel, ingrediente:

500 gr carne de miel, organele unui miel (rinichi, ficat, inimă, plămâni)
1 prapur de miel sau 1 gălbenuş şi 1 lingură pesmet
1 felie de pâine
10 fire de ceapă verde
3 ouă crude
1 ou fiert tare
5 fire de usturoi verde
1 legătură pătrunjel
1 legătură mărart
3 morcovi noi
1 ţelină mică
30 gr unt
sare
piper măcinat
piper boabe
1 linguriţă cimbru
ulei.

DROB DE MIEL ca la Masterchef. Sfaturi de la juraţii Masterchef 2014

Drob de miel, mod de preparare:

1. Se taie bucăţi carnea şi organele, se fierb cu câteva boabe de piper. Morcovii şi ţelina se taie cuburi mici şi se călesc 5-6 minute în untul încins, amestecând frecvent. Se toacă mărunt oul fiert.

2. Se dau prin maşina de tocatcarnea şi organele fierte, se amestecă apoi cu ceapa, usturoiul şi verdeaţa tocate mărunt, pâine înmuiată cu puţin lapte, ouăle crude, oul fiert, cimbru, sare şi piper după gust.

3. Se spală bine prapurele, se ţine 2 ore în apă rece cu puţin oţet, se scurge şi se tapetează cu el o cratiţă unsă cu ulei; dacă este prea mic pentru a cuprinde toată umplutura, se păstrează şi se pune doar pe deasupra, iar forma se tapetează cu făină sau pesmet.

4. Se pune umplutura în prapur, se adună marginile prapurului deasupra umpluturii, se mai unge cu puţin ulei şi se coace în cuptorul încins la temperatură medie spre mare, circa 50 de minute.

Pofta bună!