Reţeta zilei: Muşchi de vită la cuptor cu sos de bere

E musai să foloseşti pentru această reţetă de muşchi de vită la cuptor cu sos de bere puţin busuioc, pentru o aromă bogată şi specială. Uscat sau proaspăt, aşa cum îl găseşti în magazine la ghivece, este un ideal anti-inflamator, cu rezultate împotriva cistitelor. Cel mai la îndemână este să foloseşti busuioc în prepararea salatelor. Dar la fel de benefic este şi ceaiul. Îl poţi bea la micul dejun, pentru că are un gust foarte bun! În plus, calmează durerile intestinale şi reduce simptomele răcelii.

RomaniaTV.net
30 mart. 2016, 09:55
Reţeta zilei: Muşchi de vită la cuptor cu sos de bere

Ingrediente (8 porţii)

1 kg muşchi de vită

5-6 linguri muştar

2-3 linguri ulei

100 ml supă de legume sau de carne

200 ml bere

4 ciuperci mari

4 căţei usturoi

2-3 foi dafin cimbru şi busuioc

sare

piper

Mod de preparare

Se unge muşchiul cu muştar pe toate părţile, se aşază într-un castron acoperit cu folie de aluminiu şi se ­lasă la frigider două ore, să se ­frăgezească. Se unge o tavă cu ulei, se aşază bucata de carne, se adaugă usturoiul feliat, sare, piper, după gust, foile de dafin, cimbru, busuioc, se adaugă supa de legume sau de carne, se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru circa 40 de minute, la foc potrivit.

Se întoarce bucata de carne, se adaugă ciupercile tăiate felii mari, berea şi se lasă din nou la cuptor, neacoperită, pentru încă 20 de minute. Din când în când, se stropeşte cu sosul format în tavă. Când friptura se rumeneşte şi sosul începe să se îngroaşe, este gata.

Separat, se prepară un piure de cartofi pentru garnitură. Friptura este suculentă şi se serveşte tăiată felii, alături de piureul de cartofi şi sosul din tavă.

Pentru ocazii deosebite, poţi încerca şi reţeta de friptură de vită cu ciuperci