Reţete de Dragobete: Creveţii pasiunii şi Millefeuilles cu pere, ciocolată şi perle de dragoste

Creveţii preparaţi cu unt şi usturoi şi asezonaţi cu un sos bogat, alături de o salată verde şi pâine de casă, încântă papilele gustative. Cina se poate completa cu un desert lejer din pere, ciocolată, ghimbir şi rodie.

RomaniaTV.net
23 feb. 2013, 12:07
Reţete de Dragobete: Creveţii pasiunii şi Millefeuilles cu pere, ciocolată şi perle de dragoste

Ambele preparate sunt suficiente pentru două persoane. Cele două preparate conţin ingrediente afrodisiace, precum creveţii, usturoiul, ghimbirul şi ciocolata, fiind perfecte pentru masa de Dragobete, sărbătoarea dragostei autohtonă, celebrată duminică.

Ingrediente pentru creveţi: 100 de grame de unt, tăiat bucăţi, doi căţei de usturoi, tăiaţi fin, 250 de grame de piure de tomate, 400 de grame de creveţi decorticaţi, 15 grame de pătrunjel proaspăt tocat.

Jumătate din cantitatea de unt se topeşte într-o tigaie, la foc mic, se adaugă un căţel de usturoi şi se lasă 1 minut, amestecând uşor. Se adaugă pasta de tomate şi se lasă la fiert circa 30 de minute, pe foc mic. Restul de unt se topeşte în altă tigaie la foc mic, se adaugă celălalt căţel de usturoi, se lasă circa un minut, se ia de pe foc şi se amestecă împreună cu creveţii, care apoi se pun pe grătar şi se lasă la copt până devin roz. Sosul se condimentează cu sare şi piper după gust, se pune pe un platou, în centru, şi se înconjoară cu creveţii. Se presară totul cu pătrunjel.

Ingrediente pentru desert – aluatul de clătite: 125 de grame de făină, 2 ouă, 2 linguri de zahăr, 250 de mililitri de lapte, 100 de grame de ciocolată neagră, 15 grame de unt. Garnitură: 3 pere, o bucată mică de ghimbir proaspăt (1-2 cm, după gust), 2 linguri de zahăr, un sfert de rodie proaspătă, 100 de grame de ciocolată neagră.

Se fac clătitele: într-un bol se pun făina, ouăle, zahărul, se amestecă, se adaugă treptat laptele, amestecând continuu cu un tel, pentru a evita formarea cocoloaşelor. La final se adaugă untul topit şi răcit şi ciocolata topită în prealabil pe baie de aburi. Aluatul se lasă la rece o oră. Pentru garnitură, se pun într-o cratiţă perele tăiate cuburi, ghimbirul tăiat fin şi zahărul şi se lasă pe foc mic timp de cinci minute. Ciocolata se topeşte pe baie de aburi. Din aluat, se fac clătite mici, de aceeaşi dimensiune.

Se montează desertul, alternând clătite cu straturi de pere şi de ciocolată. Se decorează cu câteva cuburi de pere şi boabe de rodie.