REŢETE DE PAŞTE: Cum să faci o friptură de miel fragedă şi suculentă

În prag de sărbători mai toate gospodinele se pregătesc intens pentru a face totul ca la carte. De la curățenia generală până la gătit, fiecare încearcă să se descurce cum poate. Iată cum poţi să faci o friptură de miel suculentă şi fragedă. Cei dragi vor fi impresionaţi.

14 apr. 2017, 10:21
REŢETE DE PAŞTE: Cum să faci o friptură de miel fragedă şi suculentă

Vei avea nevoie de:

– o pulpă de miel (de preferat să o luați de la țărani, nu din supermarket)

– 5-6 fire de usturoi verde

– 200 de ml de vin alb

– 200 de ml de apă

– o linguriță de unt

– 1-2 linguri de ulei de măsline

– câteva frunze de foi de dafin

– o linguriță de sare și una de piper măcinat

– 1/2 de linguriță de boia de ardei dulce

Mod de preparare:

1. Pentru ca friptura să fie fragedă şi apetisantă, iar carnea să se pătrundă mai repede, este important să foloseşti carne de miel tânăr, crescut în condiţii de ţară. Mielul cumpărat trebuie să cântărească cel mult 10 kg. Pulpa de miel trebuie curăţată puţin de grăsime (de seu), apoi trebuie spălată şi ţinută puțin la scurs sau poate fi ștearsă cu un prosop de hârtie (dacă te grăbești).

2. Spală bine usturoiul cu tot cu frunze. Crestează şi înţeapă pulpa de miel în câteva locuri cu un cuţit bine ascuţit. Carnea se unge apoi cu ulei și unt, se condimentează cu sare, piper, foi de dafin şi boia (poți pune ce cantitate de condimente dorești, totul se face după gust), apoi strecoară, doar partea albă a usturoiului verde, în fiecare crestătură făcută cu cuţitul.

Dacă ai timp, este foarte bine să lași carnea condimentată și împănată 2-3 ore la frigider… dacă nu, o poți face și imediat.

Unge cu ulei tava de cuptor, aşază în ea pulpa de miel, apoi toacă partea verde rămasă de la usturoi şi pune-o şi pe aceasta peste carne.

3. Aprinde cuptorul şi lasă-l să se încingă bine. Stropeşte carnea de miel cu puţin ulei, şi toarnă în tavă apa şi jumătate din cantitatea de vin. Acoperă apoi tava cu folie de aluminiu, bagă tava în cuptorul fierbinte şi ţine-o la rumenit timp de aproximativ 20 de minute.

4. După ce se scurg primele 20 de minute, scoate tava din cuptor, îndepărtează folia de aluminiu, întoarce carnea de miel pe cealaltă parte, după care adaugă şi cantitatea de vin alb rămasă.

Nu mai acoperi tava cu folie de aluminiu de data aceasta, şi mai ţine carnea la copt încă o jumătate de oră, sau până ce sosul scade la jumătate şi se rumeneste bine pulpa. Nu uita să mai întorci friptura din când în când și să o mai stropești cu sosul din tavă.

SFAT UTIL:

Carnea este pătrunsă atunci când introduci vârful unui cuțit până la mijlocul bucății de carne și nu mai iese zeama!

Sper să vă fie de folos rețeta și să reușiți să faceți cea mai suculentă și fragedă friptură de miel.

Citeşte şi Cum să ai o masă SĂNĂTOASĂ de Paşte. Cat trebuie să aibă un miel când îl cumpărăm