REŢETE DE PAŞTE. Trucuri de la Chef Cătălin Scărlătescu pentru un cozonac pufos şi gustos

Paştele se apropie, iar gospodinele au început deja pregătirile. Cozonacul este nelipsit de pe masa de sărbători. Chef Cătălin Scărlătescu a împărtășit câteva trucuri pentru un cozonac pufos şi gustos.

13 apr. 2017, 05:47
REŢETE DE PAŞTE. Trucuri de la Chef Cătălin Scărlătescu pentru un cozonac pufos şi gustos

Un cozonac de Paște tradiţional iese în evidenţă datorită gustului sau bogat în nuca şi cacao. Dacă este frământat şi modelat individual, cozonacul păstrează reţeta originală şi gustul autentic românesc.

A face un cozonac pufos și delicios este o reală provocare, după cum spune chiar Chef Cătălin Scărlătescu. Un cozonac bun depinde de calitatea făinii, de timpul dedicat frământării, de cât de bun este cuptorul (să nu ardă, să coacă bine pe toate părţile, să aibă intensitatea flăcării potrivită) şi de multe alte secrete.

Respectă întocmai reţeta de cozonac aleasă şi ţine cont de următoarele trucuri propuse de Chef Cătălin Scarlatescu. Te vor ajută să ai cozonaci gustoşi şi pufoşi!

1. Ingredientele trebuie să aibă aceeaşi temperatura! Scoate-le din timp, aproximativ cu 3-4 ore înainte pentru a le permite să ajungă la temperatura camerei.

2. Dospitul se face la o temperatură de 35 de grade şi umiditate 80.

3. Pentru copt, cuptorul trebuie încălzit la 160 de grade iar spre sfârşit temperatura trebuie coborâtă la 140 grade, pentru a îi permite cozonacului să se coacă bine.

4. Bucătăria trebuie să fie călduroasă şi, după ce faceţi aluatul, e bine să nu deschideţi uşa sau geamul, pentru a nu se face curent.

5. Toate ingredientele lichide trebuie să fie călduţe – nu foarte fierbinţi, nu foarte reci.

6. Vasul în care frământați aluatul trebuie să fie călduţ. Pentru asta, îl puteţi clăti cu apă fierbinte şi apoi şterge foarte bine.

7. Cozonacul va avea o culoare frumoasă dacă mixati ouăle cu puţină sare.

Sursa avantaje.ro.