Reţineri după PERCHEZIŢIILE de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au efectuat, marţi, 32 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Giurgiu într-un dosar privind atribuirea ilegală a unor contracte de achiziţii publice de către reprezentanţilor unei instituţii de învăţământ superior din Bucureşti. Descinderi ale poliştilor au avut loc şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila". În urma audierilor s-au dispus 2 controale judiciare, iar directorul tehnic si directorul general administrativ de la UMF au fost retinuti.

RomaniaTV.net
24 mart. 2015, 20:38
Reţineri după PERCHEZIŢIILE de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti

75 de poliţişti de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR şi de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti au efectuat 32 de percheziţii pe raza judeţelor Prahova, Dâmboviţa şi Giurgiu şi în municipiul Bucureşti.

Percheziţiile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal aflat sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ce vizează reprezentanţi ai unei instituţii de învăţământ superior, din Bucureşti, bănuiţi că ar fi comis ilegalităţi cu ocazia atribuirii de contracte de achiziţii publice.

Citeşte şi Decanul Facultăţii de Medicină Bucureşti: Facultăţile UMF nu sunt implicate în niciun fel de achiziţie

Din cercetări a reieşit că reprezentanţii instituţiei de învăţământ ar fi atribuit contracte de achiziţii publice prin încredinţare directă ori prin procedura simplificată de cerere de oferte, aceloraşi operatori economici, aflaţi în cercurile lor de interese. Astfel, achiziţiile publice ar fi fost atribuite fără concurenţă şi transparenţă şi fără a fi respectat principiul eficienţei utilizării fondurilor alocate şi cel al tratamentului egal între operatorii economici.

Directorul tehnic si directorul general administrativ de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” au fost reţinuţi.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I.