Şcoala românească în 2012: Sex, bătăi şi note proaste VIDEO

2012 nu a fost un an bun pentru educaţie, elevii, dar şi dascălii, au bătut recorduri, după recorduri, dar nu la învăţătură. Dacă la note nu au excelat, la bătăi, modă şi relaţii interzise cu profesorii au fost primii.

29 dec. 2012, 09:53
Şcoala românească în 2012: Sex, bătăi şi note proaste VIDEO

Elevi umiliţi de profesori, dascăli luaţi peste picior de elevi, scandaluri sexuale, toate acestea alcătuiesc, din păcate, realitatea din şcolile româneşti.

Zeci de mii de elevi de clasa a 8-a au intrat la liceu cu note sub 5, potrivit unui bilanţ al învăţământului românesc realizat de România TV. În aceste condiţii nu este de mirare că statisticile ne plasează la coada Europei. Ajunşi în primul an de liceu, aproape jumătate dintre elevi nu ştiu să citească, să socotească bine. Nici în liceu nu le revine interesul pentru studiu.

Anul acesta la Bacalaureat elevii au luat cele mai proaste note din istorie. Peste 50% dintre liceeni au picat examenul.

Când vine vorba despre modă, elevii însă dau dovadă de cunoştiinţe solide.

Sex-ul este iar un domeniu de interes pentru elevi. Uneori, profesorii le devin iubiţi. Fostul profesor de sport de la Liceul „Jean Monnet”, Octavian Vişan, a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 1 la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzat că a întreţinut acte sexuale cu o elevă. Eleva de la Liceul „Jean Monnet” s-a prezentat, în 3 noiembrie 2011, la Secţia 1 Poliţie însoţită de părinţi şi a depus plângere împotriva profesorului de 26 de ani, acuzându-l că a violat-o, în timpul unei excursii la Predeal. Octavian Vişan era profesor de sport suplinitor, fiind venit în 2010 de la altă şcoală la Liceul „Jean Monnet”. El şi-a recunoscut fapta în faţa conducerii unităţii de învăţământ, context în care a şi demisionat.

Bătăile sunt o altă caracteristică nefastă a educaţiei româneşti. „Este o generaţie foarte violentă, mai ales fetele, sunt foarte violente din limbaj şi din modul în care se comport”, a spus un profesor.

Elevii transformă tot mai des sala de curs în ring de box. S-a întâplat şi la Constanţa, unde doi liceeni de clasa a noua s-au întrecut în pumni. Unul dintre tineri a fost dat cu capul de pereţi de propriul coleg.

Peste 15.000 de cazuri de violenţă au fost înregistrate în ultimul an şcolar, iar aici includem loviri, furturi, târhării sau consum de alcool chiar pe bancile şcolii.

Un filmuleţ apărut pe internet îl are ca protagonist pe un elev care îşi ameninţă profesorul cu moartea. Tupeist şi fără pic de respect pentru dascălul care se află la catedră, în faţa lui, băiatul ţipă şi lansează ameninţări. Furios la culme că urmează să i se pună nota 2 în catalog, elevul face un scandal monstru, încurajat fiind de colegii de clasă. „Bă, dacă-mi dai doi, să moară mama, te omor!”, ii strigă acesta profesorului.

Nu doar elevii sunt cauza violenţelor, însă. O învăţătoare din Bucureşti a fost acuzată că îşi terorizează elevii. Părinţii o acuză pe învăţătoare de abuz emoţional asupra copiilor şi spun că i-ar fi agresat fizic. Părinţii micuţilor vor acum să depună plângere penală.

O altă învăţătoare a fost acuzată că loveşte în timpul orelor un copil de opt ani cu Sindrom Down şi căruia îi lipeşte pe gură bandă adezivă.