Reuniunea ONU: Szijjarto spune că Ungaria va cere COTE GLOBALE pentru refugiaţi

Ungaria va propune introducerea unor cote de refugiați globale la actuala sesiune anuală a Adunării Generale a ONU, astfel încât puterile mondiale care au avut un rol în destabilizarea Orientului Mijlociu și a Africii de Nord își vor asuma și partea de povară reprezentată de migrația ilegală, a declarat luni, pentru MTI, ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, aflat la New York.

RomaniaTV.net
28 sept. 2015, 18:36
Reuniunea ONU: Szijjarto spune că Ungaria va cere COTE GLOBALE pentru refugiaţi

Szijjarto, care se va adresa sâmbătă în plenul Adunării Generale a Națiunilor Unite, a afirmat că Europa nu s-a confruntat, după Al Doilea Război Mondial, cu atât de multe provocări ca în prezent, în opinia sa criza migranților fiind ‘probabil’ cea mai semnificativă problemă căreia lumea trebuie să îi facă față.

”Din punctul nostru de vedere, doar Europa este expusă unei mari presiuni migraționiste pentru că ea este înconjurată de regiuni instabile, care pot duce la 30-35 de milioane de persoane care să se îngrămădească la granițele noastre”, a explicat ministrul ungar.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR: Ungaria a reţinut 24.000 de imigranţi ilegali

El a adăugat că în prezent trăiesc de pe urma ajutoarelor umanitare 8 milioane de persoane în Irak, 12 milioane în Siria și alte peste 12 milioane în Africa subsahariană.

În aceste condiții, nu este corect ca doar Europa să suporte povara migranților, întrucât alte puteri globale sunt responsabile pentru deciziile care au adus instabilitate în respectivele regiuni, a menționat șeful diplomației ungare.