Revine în forţă în politică: Sarkozy îl acuză pe Hollande că minte

Ex-preşedintele francez de dreapta Nicolas Sarkozy (2007-2012) l-a acuzat duminică pe succesorul său socialist Francois Hollande de 'minciuni' în cursul primei sale intervenţii televizate după ce şi-a anunţat vineri revenirea în politică, potrivit AFP, citată de Agerpres.

22 sept. 2014, 05:43
Revine în forţă în politică: Sarkozy îl acuză pe Hollande că minte

În 2012, în timpul campaniei prezidenţiale, ‘eu nu am minţit’, contrar ‘lungii litanii de minciuni’ a preşedintelui actual, a spus Sarkozy, care susţine că l-au determinat să revină în politică succesul ‘Frontului Naţional’ şi criza ce ar putea împinge întreaga Europă spre un colaps.

‘Eu nu am minţit’, a repetat de patru ori fostul şef al statului, în 2012, ‘am încercat să spun francezilor adevărul’.

În schimb, ‘ce rămâne din lunga serie de anafore „Eu, preşedintele” ?’, a întrebat el în cursul unui interviu acordat canalului de televiziune France 2.

Nicolas Sarkozy evoca astfel dezbaterea sa cu Francois Hollande, în cadrul campaniei, în cursul căreia acesta din urmă utilizase ‘Eu, preşedintele’ spunând că va face una sau alta.

‘O lungă litanie de minciuni’, a lansat fostul şef al statului, fără a intra în detalii.

Citeşte şi Sarkozy candidează pentru şefia UMP şi vizează preşedinţia Franţei în 2017

În situaţia în care este Franţa astăzi, Francois Hollande ‘este propriul său procuror’, a mai spus Sarkozy, notând ironic că este timpul ca şeful statului să recunoască – cum a făcut în ultima sa conferinţă de presă – că funcţia sa ‘nu este uşoară’.

‘Nu vreau să polemizez cu dl Hollande. Dl Hollande gândeşte cel mai mare rău despre mine, eu nu mă gândesc deloc la el’, a adăugat fostul preşedinte.

Nicolas Sarkozy a criticat absenţa politicii europene a lui Francois Hollande şi modul în care acesta gestionează relaţiile cu Rusia în criza ucraineană.