Revoltă împotriva ANAF într-o comună din Ialomiţa

Peste 1000 de localnici din Ialomiţa s-au adunat în fața primăriei, nemulțumiți că au primit somații de plată pentru contribuțiile la sănătate. Unii dintre ei s-au trezit peste noapte că au datorii de mii de lei, deși nu au avut nici un venit.

07 mai 2015, 11:16
Revoltă împotriva ANAF într-o comună din Ialomiţa

Revoltați, oamenii din comuna Mihail Kogălniceanu au venit cu somațiile la primărie.

Avem datorii de zi cu zi, nu ne ajungem cu un singur salariu, cu doi copii la școală, și când am primit și plicul ăsta am simțit pur și simplu că fac o depresie„, spune un localnic.

Peste 1000 de localnici au primit decizii de impunere pentru contribuţia la sănătate. Multi dintre ei spun încă că n-au realizat niciun venit în anul pentru care trebuie să plătească datoriile.

„Noi la spicuit când mergem, mergem maxim o lună și noi plătim 12 luni ale anului, cum e posibil, cine calculează acolo”, a spus un protestatar.

Nu am lucrat nicăieri, 0 este peste tot dar am de plată 4680 și nu am de unde să dau banii ăștia„, se plânge un altul.

Autoritățile spun însă că nu făcut decât să aplice legea.

Legea așa prevede, orice venit sub 700 de lei se va calcula sănătatea la venitul minim pe economie care în 2012 era de 700 lei (…) i-a calculat la ăștia 12 lei pentru că are din investiții de la un fond de investiții și s-a calculat 468 lei„, a explicat Liliana Ciomartan, purtator de cuvant DGFP Ialomita.

Oamenii au la dispoziție 60 de zile lucrătoare să plătească sumele datorate. În Ialomița, 18.000 de oameni au primit astfel de decizii.