Revoltă în închisoare. Interzicerea fumatului după gratii i-a revoltat pe deţinuţii australieni VIDEO

O revoltă a izbucnit marți în rândul deținuților dintr-o închisoare situată în apropierea orașului Melbourne, cu o zi înaintea intrării în vigoare a interdicției de a fuma în penitenciarele din statul australian Victoria.

30 iun. 2015, 07:10

Revolta din închisoarea Ravenhall, la care au luat parte circa 300 de persoane, a izbucnit la scurt timp după miezul nopții, ora locală (02.00 GMT). Personalul penitenciarului a fost evacuat, ca măsură de precauție, a precizat poliția.

Imaginile filmate dintr-un elicopter și difuzate de un post local de televiziune arătau zeci de deținuți purtând măști și agitând bâte în curtea închisorii.

Șase mașini speciale ale pompierilor erau parcate în apropierea închisorii, situată la periferia metropolei australiene. Nu s-au înregistrat persoane rănite, potrivit Agerpres.

Publicația Herald Sun a relatat că închisoarea Ravenhall, situată la 25 de kilometri vest de Melbourne, a fost în august 2012 scena unei alte revolte, izbucnită după ce un deținut a încercat să evadeze.

Citeşte şi Fumatul, interzis până la 21 de ani în Hawaii de la 1 ianuarie 2016

Forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene, gloanțe de cauciuc și câini pentru a ține sub control situația în închisoare. Deținuții au distrus echipamente de securitate și au spart geamurile tuturor încăperilor situate de-a lungul perimetrului penitenciarului, provocând pagube cifrate la 320.000 de dolari.

În acele incidente, trei gardieni au fost răniți de pietrele aruncate de deținuți.

Închisoarea de maximă securitate Ravenhall a fost deschisă în 2006 și este administrată de Departamentul de Justiție al statului Victoria.