Revoltă la Forţa Civică. O parte din filiala Sibiu nu este de acord cu fuziunea cu PDL

Aproape jumătate dintre cei 700 de membri ai Organizaţiei judeţene Sibiu a Forţei Civice este posibil să nu semneze adeziunea pentru PDL, nefiind de acord cu fuziunea prin absorbţie cu acest partid, a declarat marţi liderul filialei, Diana Pavelescu, într-o conferinţă de presă.

RomaniaTV.net
29 iul. 2014, 12:57
Revoltă la Forţa Civică. O parte din filiala Sibiu nu este de acord cu fuziunea cu PDL

Unii nu sunt de acord. Unii nu au fost de acord cu fuziunea şi ca atare au şi plecat. Din aceşti 700 de membri pe care îi avem acum, nu ştiu câţi vor veni să semneze adeziunea pentru PDL. (…) Eu estimez în jur de 300-400 că vor veni. Ne-am mărit rândurile foarte mult, odată cu alegerile europarlamentare. Au venit foarte mulţi oameni către noi atunci şi eu cred că ar fi păcat să îi pierdem”, a spus Diana Pavelescu, întrebată care este atmosfera în organizaţia judeţeană, dacă membrii acesteia sunt de acord cu fuziunea cu PDL.

CITEŞTE ŞI MRU, sabotat de propriul partid. Mai multe filiale ale Forţei Civice trec la PMP

Diana Pavelescu va prelua funcţia de prim-vicepreşedinte al Organizaţiei judeţene a PDL, în urma fuziunii, conform acesteia.

Convenţia Naţională Extraordinară a PDL a aprobat sâmbătă în şedinţă comună cu Convenţia Naţională Extraordinară a partidului Forţa Civică, protocolul de fuziune prin absorbţie a formaţiunii conduse de Mihai Răzvan Ungureanu. Decizia a fost aprobată cu cvasiunanimitate de voturi, înregistrându-se doar două abţineri.

În urma negocierilor purtate între cele două formaţiuni, reprezentanţii Forţei Civice vor deţine şapte funcţii în structura de conducere a PDL, una de prim-vicepreşedinte prin Mihai-Răzvan Ungureanu, două funcţii de vicepreşedinte prin Adrian Iuraşcu şi Adrian Semcu, una de secretar general adjunct care va fi ocupată de Ştefan Pirpiliu şi trei de secretar executiv prin Florin Bolchiş, Dumitru Pucheanu şi Dragomir Tomaşenschi.

Ulterior, Diana Pavelescu a revenit cu un comunicat de presă în care precizează că „fuziunea PDL-FC a fost aprobată în unanimitate de către Biroul Politic Județean al Partidului Forța Civică”.

„Recunosc existența unei frustrări printre membrii Forței Civice din Sibiu și vă pot confirma că aceeași situație se regăsește și în alte filiale. Frustrarea noastră vine din faptul că am crezut în candidatura lui Mihai-Răzvan Ungureanu la funcția de Președinte. Sunt printre cei care au votat cu toată credința pentru candidatura lui Mihai-Răzvan Ungureanu din partea Forței Civice și nu ne este ușor să acceptăm că binele Dreptei a necesitat sacrificarea candidaturii sale. (…) În ciuda unor comentarii rău-voitoare din partea altor partide nemulțumite de alegerile noastre, vă pot spune că toți membrii Forței Civice Sibiu, ca de altfel toți membrii Forței Civice din toată țara, îl urmăm pe Mihai-Răzvan Ungureanu în fuziunea cu PDL. În calitatea mea de Președinte al filialei Forța Civică Sibiu, infirm orice trecere a unor membri ai partidului nostru la PMP„, spune Pavelescu.