Revoltă la penitenciarul Poarta Albă: Angajaţii cer demisia conducerii

Revoltă la Penitenciarul Poarta Albă! Mai mulţi angajaţi cer demisia conducerii, după ce doi angajaţi s-au sinucis, în mai puţin de o lună. Aceştia susţin că de vină pentru moartea celor doi ar fi presiunile la care au fost supuşi. 

RomaniaTV.net
12 apr. 2017, 10:56
Revoltă la penitenciarul Poarta Albă: Angajaţii cer demisia conducerii

După ce în mai puţin de o lună s-au înregistrat două sinucideri în rândul angajaţilor de la Penitenciarul Poarta Alba au inceput revoltele. Colegii celor doi care au cedat presiunilor şi s-au sinucis spun că este de vina conducerea şi chiar au cerut demisii in acest sens.

„Ar trebui să se facă un studiu complet asupra presiunilor, cauzelor care determina astfel de fenomene. Din punctul meu de vedere de vină este şi conducerea penitenciarului, pentru că nu s-a preocupat să cunoască problemele angajaţilor”, a spus unul dintre angajaţi. 

Mai mult, spun unii angajaţi ai penitenciarului, cei care nu fac parte din structurile sindicale agreate de conducere au de suferit. 

„Li se schimbă programul de muncă, li se taie salariile, avem de a face cu fals in acte in evaluările profesionale. Sunt aspecte ft grave pe care conducerea penitenciarului le ignoră”, a declarat un alt angajat al penitenciarului Poarta Albă.

Acuzaţiile vin după ce doi angajaţi ai penitenciarului s-au sinucis, în mai puţin de o lună. Săptămâna trecută, un bărbat de 49 de ani, şi-a dat foc în propria maşină. Asta după ce, în martie, un angajat al Penitenciarului a fost găsit, de colegi, spânzurat. Până în acest moment, conducerea Penitenciarului nu a vrut să comenteze acuzaţiile.