Revoltă la Vaslui, după asasinarea lui Andrei, tânăr tată a doi copii. Ucigaşul i-a tăiat gâtul dintr-un motiv halucinant FOTO

Andrei B., un tânăr tată a doi copii a fost asasinat în faţa porţii de un tânăr cuprins de ură şi gelozie. Andrei abia se întorsese din Anglia, de la muncă, era respectat de toată lumea şi era ştiut ca un om blând, un tată bun şi un soţ iubitor.

10 sept. 2019, 09:24
Revoltă la Vaslui, după asasinarea lui Andrei, tânăr tată a doi copii. Ucigaşul i-a tăiat gâtul dintr-un motiv halucinant FOTO

Crima a cutremurat din rădăcini Vasluiul, din cauza cruzimii cu care a fost executat atacul, însă adevărata problemă este scoasă în evidenţă de vecinii tânărului, care spun că agresorul era cunoscut deja Poliţiei pentru alte fapte cu mare violenţă, scrie vremeanoua.ro.

Citeşte şi Incendiu într-un apartament din Vaslui. Proprietarul a suferit arsuri pe 70 la sută din corp

Tată ucis din ură şi gelozie de un bătăuş cunoscut Poliţiei

Andrei B., un tânăr de 32 de ani, tatăl a doi copii, venise din Anglia, de la muncă, să le fie alături celor doi copii în prima zi de şcoală. Înjunghiat în gât de persoane necunoscute, Andrei s-a mai târât câţiva metri, pe stradă, încercând să ajungă la familia sa, însă a pierdut prea mult sânge şi a murit în faţa porţii.

„A venit acasă să-si dea copii la şcoală şi uitaţi-vă că zace mort într-un şant. Ce păcat! Era un om atât de liniştit, săracul. Cu gâtul tăiat a încercat cu ultimele forţe să ajungă acasă la soţie şi copii, dar n-a mai apucat”, spune un vecin.

Dedicaţia la fanfară, motivul crimei

Andrei, tânărul de 32 de ani a mers şi el, la fel ca toată lumea, la o petrecere în sat, cu ocazia hramului satului. Fiecare chema la masă lăutarii şi dădea dedicaţii, la fel şi Andrei. A dat şi el o dedicaţie, foarte bine primită de ceilalţi meseni, fapt care i-a supărat grozav pe mai mulţi tineri din Cozmeşti, satul vecin. Unul dintre tineri se juca cu un cuţit pe masă.

Apoi, Andrei a plecat acasă, însă a fost urmărit pe drum, iar Alin D., tânărul cu cuţitul pe masă l-a urmărit şi l-a asasinat chiar în faţa porţii. Acesta i-ar fi tăiat gâtul lui Andrei, iar după crimă, criminalul s-a întâlnit cu un vecin, căruia i-a făcut semn să tacă şi să-şi vadă de drum, iar vecinul s-a conformat.

„I-am văzut pe agresori. Mi-au făcut semn să tac”

„După un timp s-a auzit gălăgie pe ulite. De la domnul Lachi si până la un stâlp de lumină aflat la aproape 100 de metri distantă i-am văzut pe doi alergând. Eu eram la poartă, să văd ce se întâmplă. Era întuneric. Când m-au văzut că mă uit la ei, unul dintre ei mi-a făcut semn cu degetul la gură, adică să tac. Mi-a zis doar „sssst” apoi si-au văzut în continuare de drum. Mai târziu aveam să aflu ce făcuseră ăia. Când am ajuns noi la locul crimei, era venită si ambulanta si Politia. I-au acordat primul ajutor, dar degeaba. După câteva minute l-au declarat decedat. L-au tăiat ca pe un animal, în jurul gâtului. Practic l-au lăsat fără sânge. După ce l-au tăiat, băiatul a mai mers câtiva metri, până la poarta casei, a pus mâna pe ea, dar nu a mai apucat să intre. A căzut în sant chiar în fata casei lui” a afirmat un alt sătean, citat de vremeanoua.ro.

„Am o fată de 9 ani, vă zic sincer că băiatul ăsta omorât era mai cuminte ca ea”

„Cearta a pornit de la bar. Băiatul ăsta care a fost omorât era tare cuminte, mai ceva ca o fată. I-a supărat pe derbedeii ăia că a dat si el o dedicatie la lăutari. Cel care i-a făcut felul e un băiat din Cozmesti, cu un tatuaj pe gât. Încă din bar se uita urât la Andrei. Din când în când, de nervi, înfingea un cutit în masa la care stătea. Se vedea că era foarte supărat. După ce Andrei a plecat, ăla din Cozmesti si-a luat un prieten si a pornit pe urmele lui. Un vecin i-a văzut când se duceau în sus, după Andrei. I-au făcut semn cu mâna la gură, adică să tacă, să nu zică ce vede. Andrei zăcea în santul din fata casei lui, cu gâtul tăiat. Vă spun drept că am o fată de 9 ani, iar el era mai cuminte ca ea. Nu injura, nu se bătea, vorbea frumos cu toată lumea, un băiat de nota zece. Nu stiu ce a fost în capul acelor derbedei de l-au omorât cu atâta cruzime”, a mai spus un vecin al bărbatului omorât, citat de vremeanoua.ro.

Alin Dumitrache, tânărul acuzat că l-a ucis pe Andrei, a fost retinut pentru 24 de ore, iar azi va fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventivă.