Revoltător: Un microscop de 300.000 de euro, unic în ţară, nu poate fi folosit din cauza birocraţiei

Au cumparat microscop de 300.000 de euro, dar nu-l pot folosi. Se întâmplă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Aparatul este unic în ţară, dar îi lipseşte o substanţă pentru delimitarea tumorilor cerebrale pentru care Ministerul Sănătăţii nu reuşeşte să stabiliească preţul de achiziţie. Microscopul ar putea vizualiza cu precizie tumorile grave.

22 sept. 2013, 08:30
Revoltător: Un microscop de 300.000 de euro, unic în ţară, nu poate fi folosit din cauza birocraţiei

Situaţie revoltătoare la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, unde un microscop care a costat 300.000 de euro zace nefolosit, pentru că Ministerul Sănătăţii nu reuşeşte să stabilească un preţ de achiziţie pentru substanţa de contrast, potrivit România TV.

Cu ajutorul microscopului respectiv se pot delimita exact tumorile cerebrale, pentru ca apoi acestea să fie îndepărtate chirurgical. Aparatul nu poate fi folosit, însă, întrucât spitalul nu are în stocuri substanţa necesară care delimitează tumorile.

Medicii spun că prin utilizarea acestui aparat ar creşte speranţa de viaţă a pacienţilor de la 1 la 4 ani. Spitalul de Neurochirughie din Iaşi serveşte toată zona Moldovei, aici ajungând cele mai grave cazuri de teritoriu.