REVOLTĂTOR. Angajaţii unei primării au primit SPORURI, iar acum trebuie să le dea înapoi

Angajaţii primăriei din Orăştie trebuie să dea înapoi peste 900.000 de lei pentru nişte sporuri primite în anul 2011. Oamenii spun că au primit banii în baza contractului de muncă, însă un raport al Curţii de Conturi a stabilit că sporurile au fost acordate ilegal. Mai mult, o decizie definitivă a instanţei îi obligă pe salariaţi să returneze banii. Angajaţii au dat administraţia locală în judecată.

12 aug. 2014, 11:26
REVOLTĂTOR. Angajaţii unei primării au primit SPORURI, iar acum trebuie să le dea înapoi

Sporul de fidelitate şi cel de dispozitiv au însumat pentru mulţi dintre angajaţii primăriei Orăştie 50% din salariu. Oamenii spun că banii au fost acordaţi în baza contractelor de muncă, însă acum s-au trezit că trebuie să returneze sumele primite în urmă cu trei ani.

Este vorba despre 73 de angajaţi care au statut de functionar public si 135 de angajati care sunt personal contractual. Au actionat in instanta institutia primariei municipiului Orastie pentru ca printr-o decizie a Curtii de Conturi le-au fost taiate anumite sporuri„, a declarat Ovidiu Bălan, primarul din Orăştie.

Din luna iulie, oamenii primesc deja salariile diminuate. Li se reţin lunar diferite sume de bani, iar ei ajung acasă cu mai puţin de jumătate din salariu. În speranţa că li se va da dreptate, angajaţii au dat administraţia în judecată.

„În urma controlului Curtii de Conturi a rezultat o suma in jur de 5.ooo de lei pe care trebuie sa-i inapoiez personal. Din punct de vedere legal, din moment ce banii s-au acordat in baza unei sentinte definitive si irevocabile, consideram ca acestia au fost acordati in mod legal„, spune un angajat.