Revoltător! Iohannis nu se delimitează de extremistul Tokes

Susținerea oferită de extremistul maghiar Laszlo Tokes pentru candidatul PNL-PDL în cel de-al doilea tur al prezidențialelor a fost primită cu bucurie de către Klaus Iohannis. Acesta i-a mulțumit călduros pentru sprijin lui Tokes printr-un mesaj pe Facebook.

RomaniaTV.net
10 nov. 2014, 10:05

Europarlamentarul maghiar Laszlo Tokes și-a anunțat sprijinul pentru Klaus Iohannis prin prisma faptului că prezidențiabilul PNL-PDL va rezolva idealurile secuilor din Transilvania.

„Suntem convinși că dl Klaus Iohannis va rezolva idealurile poporului secui din Transilvania”, a declarat recent Tokes. Iar ca răspuns la susținerea maghiarilor, Iohannis a afirmat „Le mulțumesc domnilor Tokes și Szilagyi pentru sprijin și încredere!”.

Deși Klaus Iohannis susținea cu tărie că nu va negocia voturile cu politicienii pentru cel de-al doilea tur al prezidențialelor, acesta surprinde electoratul de dreapta într-un mod total revoltător prin acceptarea sprijinului dat de europarlamentarul maghiar, Laszlo Tokes, care a avut foarte multe poziții în Parlamentul European împotriva României, dând dovadă că voturile extremistului maghiar sunt mult mai importante decât interesele României, susţine PSD.

„Klaus Iohannis a anunțat că la începutul săptămânii trecute că nu negociază nimic, cu nimeni, dar la doar scurt timp după acest lucru am văzut cum le-a mulțumit unor extremiști, în frunte cu Tokes. Înțelegem că Iohannis nu negociează cu românii, dar o face cu Tokes. (…) Când tu, candidat la președinția României, bați palma cu oameni care cer deschis ruperea unei părți din teritoriul național, oricine are dreptul de a fi extrem de îngrijorat”, a reacționat vicepreședintele PSD, Olguța Vasilescu.

Klaus Iohannis poate să se dezică de sprijinul acordat de către extremiștii maghiari, care sunt foarte periculoși pentru unitatea națională, însă acesta refuză să o facă din cauza voturilor ce l-ar putea ajuta să crească în procente, consideră PSD. Interesele și nevoile țării pe care Iohannis vrea să o conducă sunt date la o parte de candidatul ACL pentru mult râvnita dorință de a acapara cât mai multe funcții și cât mai multă putere în stat.

„Înțelegerea lui Iohannis cu Tokes este foarte periculoasă pentru tot ce înseamnă statul național și unitar al României. Îi transmit domnului Iohannis că federalizarea României este un obiectiv antinațional și anti-constituțional. Faptul că până astăzi Iohannis nu s-a delimitat de susținerea lui Tokes și a altor extremiști cu viziuni iredentiste ne dă semne serioase de îngrijorare cu privire la care sunt planurile lui Iohannis pentru România”, a declarat recent europarlamentarul Claudia Țapardel.

Unii analiști consideră că până și unitatea României este pusă în pericol de Iohannis odată cu acceptul susținerii lui Laszlo Tokes, pentru că acest gest se traduce într-o susținere pentru autonomia Ținutului Secuiesc. Iohannis ar trebui astfel în mod urgent să se delimiteze de extremistul maghiar, întrucât gestul ar putea impune dezbinare și ură în țara noastră, mai susţin analistii.

„Nu am întâlnit niciodată în Parlamentul European doi români care să dea dovadă de mai multă nepăsare pentru valorile și pentru reputația României, ca Laszlo Tokes și Monica Macovei: Tokes, pentru că nu a ezitat să ceară din poziția de europarlamentar român protectorat din partea Ungariei pentru Transilvania și Macovei pentru că nu a ezitat nicio clipă să propage la Bruxelles intoxicări defăimătoare la adresa României pentru a-l ajuta pe Băsescu să rămână președintele României”, a mai subliniat europarlamentarul Claudia Țapardel, într-un comunicat de presă.