REVOLTĂTOR. Luptă cu cancerul la numai 6 ani, iar statul nu-i întinde nicio mână de ajutor

Are doar 6 ani, dar se luptă cu o boală cruntă. Eduard a fost diagnosticat cu tumoare malignă osoasă, iar medicii din România nu pot să îl opereze. Soluţia salvatoare ar fi o operaţie de transplant de os la o clinică din Germania, al cărei cost depăşeste, însă, 20.000 de euro, bani care nu vor fi decontaţi nici măcar parţial de statul român.

RomaniaTV.net
25 apr. 2014, 07:11
REVOLTĂTOR. Luptă cu cancerul la numai 6 ani, iar statul nu-i întinde nicio mână de ajutor

În timp ce alţi copii învăţau să scrie, Eduard susţinea concerte la pian sau se antrena la karate şi participa la concursuri. Anul acesta, însă, Eduard a fost nevoit să renunţe la pasiunile lui şi să pună pe primul loc şedinţele de chimioterapie, după ce a fost diagnosticat cu cancer osos. Acum mai are doar diplomele obţinute în concursurile la care a participat şi speranţa că se va face bine şi îşi va putea relua pregătirile.

Citeşte şi Cancerele de sân, de plămâni, de prostată, printre cele mai des întâlnite afecţiuni oncologice în România

Drama familiei lui Eduard a început în noiembrie 2013, la un banal joc de fotbal cu prietenii din faţa blocului. „A intrat in casa si s-a plans de durere la picior. Schiopata si am fugit cu el la doctor si i s-a pus diagnostic suspect tumoare maligna”, povesteşte mama băiatului. Diagnosticul s-a confirmat, iar acum Eduard are nevoie de o operaţie în Germania, care costă 20.000de euro. Părinţii spun că în loc de ajutor s-au lovit de indiferenţa autorităţilor.

„Raspunsul care ni s-a dat a fost ca s-au uitat mai bine pe dosar si este vorba de transplant, iar transplantul nu intra pe lista lor de decont. Din pacate nu cred ca-si dau seama ca este vorba despre viata unui copil”, spune plină de amărăciune mama lui Eduard.

Citeşte şi Alertă în farmaciile şi spitalele din România! Un MEDICAMENT folosit împotriva cancerului, FALSIFICAT

Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate spun însă că legea nu le permite să deconteze o intervenţie chirurgicală care nu se efectuează în România. „Daca serviciile de care pacientul are nevoie nu se regasesc in pachetul de servicii la care au dreptul asiguratii din sistemul de sanatate din Romania, atunci indrumam apartinatorii sa se adreseze Directiei de Sanatate Publica reprezantanta a Ministerului Sanatatii in teritoriu”, a explicat Crina Grozav, purtător de cuvânt CAS Cluj.

Părinţii au fost ajutaţi cu o parte din bani şi au reuşit să îl programeze pe Eduard la operaţie. Mai au însă nevoie de bani pentru cazare şi drum.