Rezolvare SUBIECTE CHIMIE, bac 2015. Profesor: Cea mai dificilă problemă mi se pare cea cu acidul salicilic

SUBIECTE CHIMIE BACALAUREAT, BACALAUREAT, BAC, SUBIECTE CHIMIE, SUBIECTE BACALAUREAT, SUBIECTE BAC, EDU.RO, SUBIECTE EDU. Peste 8.600 de absolvenţi de liceu au dat vineri, 3 iulie, examen la chimie.

03 iul. 2015, 11:49

SUBIECTE CHIMIE BACALAUREAT, BACALAUREAT, BAC, SUBIECTE CHIMIE, SUBIECTE BACALAUREAT, SUBIECTE BAC, EDU.RO, SUBIECTE EDU. Absolvenţii de liceu au susţinut, vineri, 3 iulie, proba la alegere a profilului, ultima din cadrul examenului de bacalaureat 2015.

La proba la alegere a profilului (anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană, biologie vegetală şi animală, chimie, economie, fizică, filosofie, geografie, informatică, logica, argumentare şi comunicare, psihologie, sociologie), elevii au s-a desfăşurat între orele 9.00 şi 12.00.

Subiecte Chimie anorganică Bac 2015

„La chimie anorganică au fost mai simple subiectele decât s-a dat la simulare. Toate formulările însă pot aduce dificultăţi unor elevi. Două lichide miscibile formează un amestec omogen. La subiectul II, masa relativă a protonului este egală cu masa telativă a neutronului. Seria care conţine specii chimice izoelectronice cu argonul adică specii cu 18 electroni pe ultimul strat. Clorura de sodiu se dizolvă în saramură diluată, în benzen ţi ulei nu este solubilă. La subiectul E au o reacţie în care trebuie să identifice oxidantul şi reducătorul, la punctul trei este o problemă cu soluţii, simplu”, a declarat Camelia Beşleagă, profesoară de Chimie. 

SUBIECTE CHIMIE ORGANICĂ

„La chimia organică am sesizat două probleme pe care le vom rezolva împreună. La cerinţa 4, pentru a putea rezolva gruparea carboxil trebuie scrisă evideţiind legăturile după care se numără legăturile vii din moleculă ce înseamnă patru electroni vii. Electronii neparticipanţi se află doar la oxigen. Cea mai dificilă problemă mi se pare cea cu acidul salicilic, bineînţeles că era în programă, dar nu ştiu câţi s-au descurcat, a declarat cadrul didactic.

Rezultatele de la Bacalaureat 2015 se afişează pe 6 iulie, până la ora 12:00, urmând ca în aceeaşi zi să se poată depune contestaţii. Pe 10 iulie se afişează rezultatele finale de la Bacalaureat 2015.

La sesiunea iunie-iulie a Bacalaureat 2015 s-au înscris 168.945 de absolvenţi, cu peste 7.000 mai mulţi decât în aceeaşi sesiune a anului trecut. Cei mai mulţi dintre candidaţii înscrişi, respectiv 163.462, au absolvit liceul la forma de învăţământ zi, 2.943 au urmat cursurile liceale la seral şi 2.540 la frecvenţă redusă, potrivit Ministerului Educaţiei.

Dintre candidaţii înscrişi la Bacalaureat 2015, 143.949 (76,89%) provin din promoţia curentă. Numărul absolvenţilor de liceu fără bacalaureat din promoţiile anterioare este de aproximativ 340.000, însă doar 24.996 s-au înscris pentru susţinerea examenului din sesiunea iunie-iulie 2015, reprezentând 23,11% din totalul înscrişilor.