REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Când se anunţă primele EXIT POLL-uri

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. EXIT-POLL-URI. Duminică, 2 NOIEMBRIE 2014, 14 candidaţi îşi dispută fotoliul de la Cotroceni. Secţiile de votare se deschid la ora 7.00 pentru cei 18.296.567 de români cu drept de vot şi îşi vor închide porţile la ora 21.00. RomaniaTV.net va prezenta, la închiderea urnelor, primele date ale EXIT-POLL-urilor.

RomaniaTV.net
01 nov. 2014, 16:40
REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Când se anunţă primele EXIT POLL-uri

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Cei 14 candidaţi între care românii vor avea de ales sunt Victor Ponta (PSD-UNPR-PC), Klaus Iohannis (Alianţa Creştin-Liberală), Elena Udrea (Partidul Mişcarea Populară), Kelemen Hunor (Uniunea Democrată Maghiară din România), Dan Diaconescu (Partidul Poporului – Dan Diaconescu), Constantin Rotaru (Partidul Alianţa Socialistă), Corneliu Vadim Tudor (Partidul România Mare), William Brînză (Partidul Ecologist Român), Mirel Mircea Amariţei (Prodemo) şi Szilagyi Zsolt (Partidul Popular Maghiar din Transilvania), Teodor Meleşcanu (independent), Călin Popescu-Tăriceanu (independent), Monica Macovei (independent) şi Gheorghe Funar (independent).

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 DIASPORA. Unde şi cum pot vota românii din străinătate duminică, 2 noiembrie

Potrivit legislaţiei în vigoare, campania electorală a înceut cu 30 de zile înainte de data alegerilor şi s-a încheiat în dimineaţa zilei de sâmbătă de dinaintea datei alegerilor, la ora 7,00. După această dată sunt interzise acţiunile de tip electoral.

Duminică secţiile de votare se vor deschide la ora 7,00 şi se vor închide la ora 21,00. 

EXIT-POLL-URI ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Primele rezultate ale EXIT-POLL-urilor vor fi difuzate la ora 21.00, la închiderea urnelor.

BEC a acreditat mai multe institute de sondare a opiniei publice pentru realizarea de sondaje de opinie, la ieşirea de la urne: Asociatia Populară Wilfried Martens, BCS, CSOP, IRES, RATING POL, SOCIOPOL, CURS (Centrul de Sociologie Urbană şi Regională) şi Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde.

Potrivit BEC, operatorii de sondaj vor avea acces, în baza acreditării, în zona de protecţie de 500 de metri a secţiilor de votare, fără a avea acces în interiorul secţiilor de votare.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Românii votează duminică preşedintele. Tot ce TREBUIE să ştii despre ziua votului

De asemenea, operatorii au obligaţia de a nu tulbura liniştea şi ordinea publică şi de a nu interveni în niciun mod în organizarea şi desfăşurarea alegerilor.

Potrivit sondajelor de opinie, Victor Ponta şi Klaus Iohannis sunt cei doi candidaţi care vor intra în turul al doilea care va avea loc pe 16 noiembrie. 

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Clasamentul în sondaje înainte de primul tur. Cum a fost în 2000, 2004 şi 2009

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014În primul tur al alegerilor prezidenţiale, pe 2 noiembrie, au drept de vot 18.296.567 de cetăţeni români, iar la cel de-al doilea, pe 16 noiembrie, 18.305.826 de persoane, potrivit ultimelor date furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă.

Preşedintele ţării se alege prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat. Este declarat ales candidatul care a întrunit, în primul tur de scrutin, majoritatea de voturi ale alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente. În cazul în care niciunul dintre candidaţi nu a întrunit majoritatea, se organizează al doilea tur de scrutin, la care participă numai primii doi stabiliţi în ordinea numărului de voturi obţinute în primul tur. Este declarat ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi valabil exprimate, conform legii pentru alegerea preşedintelui României.