REZULTATE ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA. Maia Sandu anunţă că va contesta la Curtea Constituţională rezultatul scrutinului prezidenţial

Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, va contesta la Curtea Constituțională rezultatul alegerilor de duminică, după eșecul în fața socialistului Igor Dodon.

14 nov. 2016, 13:46
REZULTATE ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA. Maia Sandu anunţă că va contesta la Curtea Constituţională rezultatul scrutinului prezidenţial

Maia Sandu a declarat, luni, într-o conferință de presă, că va înainta Curții Constituționale dovezi privind fraudarea turul al doilea al alegerilor prezidențiale și speră ca probele să fie admise de judecători.

„Noi vom folosi toate pârghiile legale pentru a clarifica fiecare incident și pentru a cere examinarea fiecărei contestații, pentru că fiecare vot contează. Vom prezenta Curții Constituționale dovezile încălcărilor comise în procesul electoral”, a afirmat Sandu.

REZULTATE ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA: Igor Dodon – PREŞEDINTE cu 52,18% din voturi. Maia Sandu – 47,82% din sufragii

De altfel, candidata PAS a cerut din nou demisia președintei Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, și a ministrului de externe Andrei Galbur, „pentru faptul că au încălcat dreptul constituțional al cetățenilor Republicii Moldova din diaspora de a-și exercita dreptul la vot”.

Maia Sandu a acuzat public faptul că „aceste alegeri nu au fost nici corecte, nici libere”.

„Oponenții noștri au folosit metode necinstite, manipulare, minciună, bani murdari, resurse administrative, mass media care nu au fost neapărat independente pe alocuri, chiar și servicii speciale. Noi am respectat oamenii și legea și sprijinul dumneavoastră impresionant demonstrează că vă doriți astfel de politică, o politică făcută cu bun simț. Eu vă promit că noi nu vă vom dezamăgi. Aceste autorități care nu sunt legitime și-au dat arama pe față încă o dată. Toate instituțiile subordonate lor, cu mult cinism au disprețuit zeci de mii de oameni la aceste alegeri”, a adăugat candidata învinsă de Igor Dodon, conform Agerpres. 

Aceasta a mai subliniat că „cetățenii acestei țări sunt cei care au de pierdut în urma acestor alegeri, iar adevăratul câștigător și profitor este Vlad Plahotniuc”.

„Noi, oamenii buni ai acestei țări, îi spunem lui și altora ca ei că Republica Moldova este țara noastră, nu jucăria lor. Oameni buni, avem de lucru, voturile voastre nu sunt simple voturi, sunt speranțe care tocmai au renăscut, pentru o țară fără oligarhi, pentru o țară dezvoltată”, a conchis Maia Sandu.