REZULTATE BAC 2018 EDU.RO. Note mici la matematică şi istorie. ISJ Bihor a anunţat măsuri

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a centralizat notele obţinute de elevii din clasele a XI-a şi a XII-a la simularea examenului de Bacalaureat, note care arată că liceenii mai au de învăţat.

02 apr. 2018, 08:19
REZULTATE BAC 2018 EDU.RO. Note mici la matematică şi istorie. ISJ Bihor a anunţat măsuri

REZULTATE BAC 2018 EDU.RO. Cele mai slabe rezultate le-au obţinut la proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie, unde doar 47% dintre elevii de clasa a XII-a şi 41% dintre cei mai mici cu un an au luat note de trecere. La limba română, au luat note peste cinci 65% dintre elevii din a XI-a şi 62% dintre cei din ultimul an de liceu, în timp ce la limba maternă s-au înregistrat cele mai mari procente de promovare: 80% pentru elevii de clasa a XI-a, respectiv 77% pentru cei de-a XII-a. În fine, la ultima probă, cea la alegere, susţinută doar de elevii din ultimul an de liceu, procentul de promovare a fost de 67%.

Notele obţinute de elevi nu vor fi trecute în catalog. În schimb, vor fi analizate de dascăli şi elevi în fiecare unitate de învăţământ, pentru ca în vară, când vor susţine examenul real, tinerii din ultimul an de liceu să ia note cât mai mari.

Bacalaureatul va debuta pe 25 iunie, cu proba scrisă la limba şi literatura română. O zi mai târziu, liceenii vor susţine proba la limba maternă, iar pe 27 iunie este programată proba obligatorie a profilului. Ultimul examen – proba la alegere – va avea loc pe 28 iunie, iar notele vor fi afişate pe 4 iulie.