REZULTATE BAC 2018. Eleva de zece la Bac a Sibiului, Denisa Frătean: „Vreau să rămân în ţară şi să inspir copiii”

Denisa Frătea este singura elevă din Sibiu care a reușit să obțină nota 10 la Bacalaureatul din acest an.

05 iul. 2018, 15:07
REZULTATE BAC 2018. Eleva de zece la Bac a Sibiului, Denisa Frătean: „Vreau să rămân în ţară şi să inspir copiii”

Denisa a absolvit Liceul ”Octavian Goga”, profilul filologie bilingv-engleză. De când a intrat în clasa a IX-a a știut că are un țel- acela de a învăța, dar nu pentru că i-a impus cineva, ci pentru că așa este structura ei- dedicată către studiu și cunoaștere. ”Faptul că am reușit să obțin nota 10 nu este meritul unui efort pe ultimele câteva luni, ci al muncii depuse în ultimii patru ani. E adevărat că poți acumula și în câteva luni suficiente informații cât să iei examenul, dar cultura generală, fundamentele ți le așezi în timp, memoria se exersează în timp. De aceea, de exemplu, eseul meu la examenul de română s-a bazat pe cunoștințele mele acumulate în tot acest timp”, spune Denisa.

Deși Denisa spune că s-a pregătit ani de zile pentru acest final de liceu, nota 10 nu i s-a părut chiar ușor de luat. ”Nu m-am gândit că o să iau chiar 10, pentru că depinde de subiectivitatea în evaluare. Oricând puteam să fiu depunctată pentru o greșeală…De asta spun și cred că este o binecuvântare, dar și o minune faptul că am luat 10, pentru că m-am și rugat foarte mult pentru acest rezultat”

 Și după anii întregi de învățat aproape zi și noapte, vara asta Denisa și-a propus să se relaxeze. Și cum altfel decât citind? ”Am o listă întreagă de cărți pe care vreau să le citesc, eu așa mă relaxez. Dar voi ieși și cu prietenii, voi merge cu părinții în vacanță, va fi o vară frumoasă, cred”, spune Denisa.
Cât despre părinții ei, tânăra spune amuzată că de acum nu o vor mai mustra că nu dă o mână de ajutor la treburile gospodărești. ”Părinții mei s-au bucurat foarte mult când au auzit că am luat 10, știau că e greu și nu se așteptau. Acum chiar mi-au spus că înțeleg de ce nu făceam nimic prin casă și învățam mereu. Sprijinul lor a fost foarte important în rezultatul meu, pentru că m-au susținut necontenit”, povestește Denisa pentru Ora de Sibiu.