REZULTATE BAC PRAHOVA 2018. Doi elevi au media 10. Sunt şi licee cu rata de promovare ZERO. Ce note au obţinut elevii

REZULTATE BAC PRAHOVA 2018. S-au afişat primele rezultate la examenul de bacalaureat 2018 în Prahova. Potrivit acestora, un elev din Ploieşti şi altul din Vălenii de Munte au obinut media 10, înaintea rezolvării contestaţiilor. Notele finale vor fi publicate pe 9 iulie. La nivelul judeţului Prahova sunt şi licee unde doar câţiva dintre candidaţi au obţinut diploma de bacalaureat, cu medii cu câteva zecimi mai mari decât minimul necesar.

RomaniaTV.net
04 iul. 2018, 05:30
REZULTATE BAC PRAHOVA 2018. Doi elevi au media 10. Sunt şi licee cu rata de promovare ZERO. Ce note au obţinut elevii

REZULTATE BAC PRAHOVA 2018. În judeţul Prahova din totalul de 5181 de absolvenţi de liceu înscrişi la examenul de bacalaureat în această sesiune au reuşit să ia examenul 3255. Doi absolvenţi de clasa a XII-a au obţinut media 10 la Bacalaureat în judeţul Prahova. Este vorba despre o absolventă de la un Colegiu Naţional din Ploieşti şi una de la un liceu din Vălenii de Munte.

O situaţie deosebită se înregistrează la Liceul Tehnologic din comuna Sângeru, unde doar doi candidaţi s-au înscris la examenul de bacalaureat, ambii fiind respinşi, scrie news.ro.

La Liceul Tehnologic „Teodor Diamant” din localitatea Boldeşti Scăieni un singur absolvent de liceu a reuşit să obţină diploma de bacalaureat, iar media pe care o are în urma probelor de examen este 6,08.

Situaţia este similară şi la Liceul Tehnlogic Agricol din comuna Bărcăneşti, judeţul Prahova unde de asemenea un singur candidat a trecut cu bine toate probele examenului de bacalaureat. Acesta a obţinut diploma cu media 6,51.

La Liceul Tehnologic de Transporturi din Ploieşti trei sferturi dintre absolvenţii care s-au înscris la examenul de bacalaureat nu s-au prezentat la probele acestuia, iar dintre cei care au dat examenul doar trei au reuşit să obţină diploma, cea mai bună medie fiind de 6,66,.

Situaţia este similară la Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret” din Ploieşti, unde tot doar trei candidaţi au luat bacalaureatul, dar şi la Liceul Tehnologic din comuna Bălţeşti,unde trei absolvenţi a reuşit să obţină la bacalaureat medii peste 6, cu doar câteva zeci de sutimi.

De asemenea, la Liceul Tehnologic Mecanic din Câmpina doar patru candidaţi au reuşit examenul de bacalaureat.

Prima sesiune a examenului de bacalaureat s-a încheiat joi, 28 iunie, cu proba la alegere, în care elevii au putut opta pentru una din următoarele discipline pentru BAC: Chimie, Fizică, Logică, Sociologie, Psihologie, Economie şi Filosofie.

Rezultatele vor fi afişate miercuri, 4 iulie, în centrele de examen şi pe www.bacalaureat.edu.ro.

Cei care nu vor fi mulţumiţi de notele obţinute pot face contestaţii în aceeaşi zi, între orele 12:00-16:00, iar rezutatele finale vor fi făcute publice pe 9 iulie.

VEZI AICI REZULTATELE BACALAUREAT PRAHOVA 2018

Cei care nu au reuşit să obţină nota de trecere mai au o şansă în a doua sesiune.

10 – 13 iulie: înscrierea candidaților
27 iulie: înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe
20 august: limba si literatura română – proba Ea) – proba scrisă
21 august: limba si literatura maternă – proba Eb) – proba scrisă
22 august: proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă
23 august: proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – proba scrisă
24 – 27 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
28 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
29-30 august: evaluarea competențelor digitale – proba D
30-31 august: evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională -proba C
1 septembrie: afișarea primelor rezultate (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00)
2 – 5 septembrie: rezolvarea contestațiilor
6 septembrie: afișarea rezultatelor finale.