REZULTATE BACALAUREAT Cluj 2017 EDU.RO. Elevii au spus că au avut subiecte uşoare. Nouă medii de 10!

REZULTATE BACALAUREAT Cluj 2017 EDU.RO. Peste 4.200 elevi din Cluj aşteaptă afişarea notelor de la bacalaureat. RomaniaTV.netpublică rezultatele imediat ce vor fi anunţate de Ministerul Educaţiei. Aproape 83% din absolvenţii de liceu din Cluj au promovat bacalaureatul; nouă candidaţi au medii de 10  

05 iul. 2017, 07:31
REZULTATE BACALAUREAT Cluj 2017 EDU.RO. Elevii au spus că au avut subiecte uşoare. Nouă medii de 10!

REZULTATE BACALAUREAT Cluj 2017 EDU.RO. Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 16:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 10 iulie.

VEZI AICI REZULTATE BACALAUREAT CLUJ 2017, potrivit EDU.RO

Potrivit datelor furnizate de ISJ Cluj, rata de promovare a examenului de bacalaureat în judeţ este de 82,75%, printre cele mai mari din ţară.

De asemenea, nouă elevi au obţinut medii de 10, aceştia fiind de la licee din mediul urban.

”Procentul este foarte asemănător cu cel de anul trecut, motiv pentru care credem că şi acum vom fi printre primele judeţe din ţară. Este un rezultat decent, un rezultat bun, cu multe şcoli, respectiv 11 care au procent de sută la sută, cu un număr mult mai mare de copii decât anul trecut care au media 10”, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, Valentin Cuibus, inspectorul şcolar general al judeţului Cluj.

Dintre cele 11 licee cu rată de promovare de 100%, şapte sunt de stat, iar patru sunt private. Cel mai slab rezultat a fost înregistrat la Liceul Somej Dej, unde procentul a fost de 7,14%.

”Eu cred că Clujul a ajuns la un procent decent, un procent între bun şi foarte bun şi în condiţiile în care copilul intră, uneori, la liceu cu media 3 – 3,50 se ajunge în final la un procent de peste 80 la sută. Este o realizare a profesorilor şi nu mă refer aici neapărat doar la profesorii din liceele foarte bune. Gândiţi-vă, este complicat pentru un profesor dintr-un liceu tehnologic, la care mediile de intrare sunt 3,50 – 4 să aducă copilul la peste 6 la Bac, după patru ani. Este o muncă extraordinară”, a mai spus Valentin Cuibus.

La sesiunea de vară a bacalaureatului au fost înscrişi 4.116 de elevi. 


„Uşor” sau „foarte uşor” – aşa au calificat subiectele la Matematică elevii clujeni care au ieşit miercuri de pe poarta Liceului „Báthory István”. Peste 4.200 elevi din Cluj au susţinut a doua probă a examenului de Bac 2017 la Matematică sau la Istorie. „A fost foarte rezonabil, dacă aş fi exersat mai mult aş fi făcut perfect”, spune Peter, care a dat examenul de Bacalaureat la Matematică, varianta pentru absolvenţii de profil real. La partea I a venit ca de obicei, subiectele de clasa a IX-a şi a X-a, numere complexe, un pic de geometrie, logaritmi. La subiectul 2 am avut matricea şi o expresie cu X şi cu Y, o funcţie, iar la subiectul 3 am avut derivate şi integrale”, susţine Peter, absolvent al Liceului Teoretic Apáczai Csere János, potrivit adevarul.ro.

Reamintim faptul că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

  • susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
  • obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

Miercuri, 28 iunie, a avut loc proba obligatorie a profilului – E)c) din cadrul examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017. La nivel naţional, rata de participare la această probă a fost de 96% (95,5%, īn prima sesiune din 2016). Astfel, dintre cei 125.092 de candidaţi īnscrişi, s-au prezentat 120.089 de candidaţi. Au absentat 5.003 candidaţi. Un număr de 38 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă (cei mai mulţi – cinci – īn judeţul Constanţa.

La proba scrisă la Limba şi literatura maternă, desfăşurată marţi, 27 iunie, au fost prezenţi 6.338 de candidaţi, adică 98,16% din cei 6.457 de candidaţi īnscrişi. Au fost īnregistraţi 119 absenţi şi un candidat eliminat.

Luni, liceenii au susţinut proba scrisă la limba şi literatura română. Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, rata de participare a fost de 96,62% . Mai exact, dintre cei 124.425 de candidaţi înscrişi, s-au prezentat 120.220 de candidaţi. Au absentat 4.150 de candidaţi, iar 55 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării, a avut loc vineri.