Rezultate EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Galaţi EDU.RO: Peste 70 la sută dintre elevii gălăţeni au luat note peste 5

Rezultate EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Galaţi EDU.RO. Absolvenţii claselor a VIII-a au susţinut în perioada 23-25 iunie examenul de evaluare naţională. Şi pentru că emoţiile au fost mari, elevii au aşteptat cu nerăbdare afişarea notelor. Vezi mai jos ce note au obţinut elevii din Galaţi.

26 iun. 2014, 21:11
Rezultate EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Galaţi EDU.RO: Peste 70 la sută dintre elevii gălăţeni au luat note peste 5

REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Galaţi AICI sau pe EDU.RO.

71,11 la sută dintre elevii gălăţeni au obţinut la evaluarea naţională 2014 note peste 5. Dintre aceştia, 104 elevi au reuşit să facă lucrări perfecte la matematică, dar în tot judeţul, doar opt elevi au obţinut nota 10 la limba şi literatura română.

Ca note finale, în judeţul Galaţi sunt doar cinci medii de 10. Trei dintre elevi sunt de la CNVA, unul de la Tuluceşti şi unul de la Şcoala Numărul 26.

Anul trecut, majoritatea elevilor de clasa a VIII-a din Galati s-a descurcat bine la Evaluarea Nationala, un procent de 75,51% reusind sa obtina medii peste 5.00 dupa examenele la Limba Romana si Matematica.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ. Anul trecut, la nivel naţional, după soluţionarea contestaţiilor, 123.192 de elevi, reprezentând 75,89%, au obţinut note peste 5. Cele mai bune rezultate s-au înregistrat în judeţul Brăila (88,86%), iar cele mai scăzute, în judeţul Olt (61,04%).

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ În nici un judeţ nu s-a consemnat un procent mai mic de 60% al notelor peste 5. Pe discipline, distribuţia procentuală a notelor peste 5 se prezintă astfel: Limba şi literatura română – 82,56%, Limba şi literatura maternă – 93,14%, matematică – 71,64%.

Modul de calculare a mediei de admitere la liceu se schimbă de anul acesta. Dacă până acum, media celor patru ani de gimnaziu avea o importanţă de 50%, ponderea acesteia scade la 25%. În schimb, evaluarea naţională pentru liceu va avea un impact mai mare, adică 75%, faţă de vechea metodă de calcul cu 50%.

RomaniaTV.net îţi prezintă, în timp real, REZULTATELE FINALE LA EVALUARE NAŢIONALĂ 2014, informaţii despre rata de promovare, precum şi informaţii despre ADMITEREA LA LICEU şi REPATIZAREA COMPUTERIZATĂ.

Examenul a fost supravegheat video și în 2014, iar camerele au fost instalate și în sălile în care s-au descarcat subiectele, precum și în sălile în care s-au evaluat lucrările scrise.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO: Cum se calculează media de admitere

Media de admitere se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA= (ABS+3 EN):4 (media de admitere este egală cu media generală de absolvire de la gimnaziu plus de trei ori media generală de la evaluarea naţională, totul împărţit la patru)

Unde:  MA = media de admitere;  ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. DESCARCĂ DE AICI BROŞURA PRIVIND ADMITEREA LA LICEU

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. DESCARCĂ DE AICI MODELUL DE FIŞĂ DE ÎNSCRIERE