REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2015 edu.ro: Ce note s-au luat la SIMULARE EVALUARE NATIONALA

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2015. Notele de la simularea evaluării naționale vor fi făcute publice vineri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației. RomaniaTV.net vă va prezenta rezultatele, conform edu.ro. 

RomaniaTV.net
05 mart. 2015, 15:06
REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2015 edu.ro: Ce note s-au luat la SIMULARE EVALUARE NATIONALA

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2015: La simularea pentru examenul de Evaluare Națională 2015 au fost așteptați să participe aproximativ 200.000 de elevi de clasa a VIII-a din toată țara, dintre aceștia peste 12.000 fiind din București.

Probele la simularea evaluării naționale s-au desfășurat în zilele de 23 februarie — Limba și literatura română, 24 februarie — Matematică, iar elevii aparținând minorităților naționale au susținut și proba la Limba maternă în data de 25 februarie.

Potrivit metodologiei aprobate de MECȘ, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, rezultatele la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2015 vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și în consiliul profesoral.

CALENDARUL DE DESFĂŞURARE A EVALUĂRII NAŢIONALE PENTRU ABSOLVENȚII CLASEI A VIII-A ÎN ANUL ŞCOLAR 2014-2015

13 iunie 2015 Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
15-17 iunie 2015 Înscrierea la Evaluarea Naţională
22 iunie 2015 Limba şi literatura română – probă scrisă
23 iunie 2015 Limba şi literatura maternă – probă scrisă
24 iunie 2015 Matematica – probă scrisă
26 iunie 2015 Afişarea rezultatelor (până la ora 16)
26 iunie 2015 Depunerea contestaţiilor (orele 16 – 20)
27 -29 iunie 2015 Rezolvarea contestaţiilor
30 iunie 2015 Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2015:  Perlele anunţă rezultate slabe

EVALUARE NAȚIONALĂ 2015. Rezultatele simulărilor vor fi afişate pe 6 martie. Între timp, savuraţi câteva perle, selectate de adevarul.ro. 

„Desi pare ruşinos să spun asta, textul pare scris de o femeie uşoara, care îi invită pe barbaţi la ea în fiecare noapte. Mesajul este clar în versul ”’să vină seara la mine”.

„Autorul se văicăreste că ii e foarte dor. Autorul se laudă că are o gramadă de dor şi poate să mai dea şi la altii, dacă alţii are prea puţin.”

„Comparaţie e când poporul spune că dragostea e ca nisipul. Pentru mine dragostea e ca un foc care îl simţi în stomac”.

„Numele autoarei este Bianca Sara. Numele articolului e prea lung şi nu-mi încape pe un rând, deci nu e bun de titlu”.

„Seara e prima parte din vorbirea autorului. În acest caz, vorbirea e în scris”. Perle la Evaluarea Naţională 2015, la simulare

„Când am plecat la ştrand cu prietenii mei era o zi din luna august pe la pranz, dacă stau să mă gândesc la contextul spaţio-temporal”.

„Eu mai am de scris, dar zice ca ne ea foile!!!”

„La inceputul verii, eu plecam cu avionul in Austria, pentru că tocmai luasem examenul cu nota 10. Aţi ghicit deja, era o întâmplare imaginară :))))”.

„Foaie verde fir mohor / Când văd subiectul mor / Nu-i ca fulgerul usor / Ce fac doruleţul meu?” // Foaie verde fir mohor / Toata lumea are dor / Şi-i ca fulgerul usor / Numai doruleţul meu”.

„Autorul face misto de cei care n-au iubit sau iubita, deci nu le e dor de el sau de ea. Omul acela se simte prost.”

„Era 15 iulie şi eu eram la schi cu tata şi cu mama în Dubai. A fost o întâmplare de neuitat şi sunt sigură ca n-o veti uita nici dumneata.”