REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2018 ARGEŞ: S-au înregistrat 16 medii de 10, dar şi zece de 1

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2018 ARGEŞ. Rezultatele examenului de Evaluare Naţională le va modela viitorul elevilor din Argeş în următoarea etapă a învăţământului, respectiv liceul.

RomaniaTV.net
19 iun. 2018, 08:37
REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2018 ARGEŞ: S-au înregistrat 16 medii de 10, dar şi zece de 1

UPDATE: Rezultatele Evaluării Naţionale arată că în judeţul Argeş un număr şaisprezece absolvenţi de gimnaziu au obţinut media 10, iar zece dintre candidaţi au media 1.00.

Conform rezultatelor înainte de contestaţii, 580 de elevi care au susţinut Evaluarea Naţională în judeţul Argeş au obţinut medii de cel puţin 9, iar dintre aceştia 16 au media maximă. Dintre aceştia, 14 au absolvit gimnaziul la şcoli din municipiul Piteşti. La polul opus, se situează zece elevi care au reuşit să obţină la fiecare dintre probe doar punctul din oficiu.

Totodată, zeci de candidaţi au absentat fie la una dintre probe, fie la ambele. 

Un număr de 3.564 de elevi din totalul de 4.703 elevi care au absolvit opt clase în judeţul Argeş au obţinut medii de cel puţin 5 la Evauarea Naţională anul acesta.

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2018 ARGEŞ. În judeţ s-au înscris 4788 de elevi pentru examenul din 2018 de Evaluare Naţională.

La nivel de judeţ, există nouă cazuri speciale. Unul dintre cazuri este cel al unei eleve cu hepatită, internată în Secţia Boli Infecţioase Copii a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. Pentru ea s-a întrunit o comisie specială, iar examenul a fost monitorizat audio-video. Un alt caz, a fost organizat examenul după gratii în condiţii speciale pentru un deţinut adult.

Veştile bune vin din partea participanţilor la examen, din cei 4.788 de candidaţi, doar 72 au absentat.

Lucrările elevilor argeşeni au fost corectate în judeţul Dolj.

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2018 ARGEŞ. Primele rezultate ale examenului vor fi afişate pe 19 iunie, iar în aceeaşi zi, întrele orele 14.00 – 19.00, se vor putea depune contestaţiile. După soluţionarea contestaţiilor, notele finale ale examenului de evaluare naţională vor fi făcute publice pe data de 23 iunie 2018.

În funcţie de notele de la Evaluarea Naţională, va fi stabilită media de admitere la liceu. Astfel, media examenului va avea o pondere de 75%, iar media claselor V-VIII va conta în proporţie de 25% în vederea stabilirii notei finale de admiterea la liceu.