REZULTATE REZIDENŢIAT 2017. Clasificarea finală la Bucuresti Carol Davila. Când se face repartiţia

Clasificarea finala a candidatilor care au sustinut Concursul de Rezidentiat – sesiunea 19 noiembrie 2017, a fost anunţată de Ministerul Sănătăţii. Peste 1.000 de absolvenţi de medicină care au promovat examenul de rezidenţiat anul acesta nu vor reuşi să obţină un loc sau un post.Tinerii care au reuşit să promoveze examenul îşi vor alege specialitatea sâmbătă şi duminică, informează Ministerul Sănătăţii. 

23 nov. 2017, 13:21
REZULTATE REZIDENŢIAT 2017. Clasificarea finală la Bucuresti Carol Davila. Când se face repartiţia

REZULTATE REZIDENTIAT 2017, repartitie absolvenţi. Anul acesta, la rezidenţiat, s-au înscris aproape 5.000 de candidaţi pe 3.500 de locuri şi posturi.  Cei care au reuşit să obţină 60% din punctajul maxim obţinut în acest an, îşi vor alege locurile şi posturile în specialitate dar şi centrele de pregătire în perioada 26 şi 27 noiembrie 2017 prin teleconferinţă. în intervalul orar 09.00 – 21.00.

Comisia de elaborare a întrebărilor – Sesiunea 19 noiembrie 2017 – a analizat contestațiile privind răspunsurile corecte și a hotărât:

CONTESTATII REZIDENTIAT 2017 FARMACIE

Nu s-au înregistrat contestații privind modul de alcătuire a întrebărilor.
S-au înregistrat un număr de 10 contestații privind recorectarea lucrărilor.
Grilele cu răspunsurile corecte, comunicate în ziua de 19.11.2017, rămân definitive.

CONTESTATII REZIDENTIAT 2017 MEDICINĂ

S-au înregistrat contestații privind modul de alcătuire a 11 întrebări.
S-au înregistrat un număr total de 239 contestații privind alcătuirea întrebărilor și/sau recorectarea lucrărilor.
În urma analizării acestor contestații nu s-a anulat nici o întrebare.
Grilele cu răspunsurile corecte, comunicate în ziua de 19.11.2017, rămân definitive.


Cum se va desfăşura repartiţia  absolvenţilor

Candidaţii se vor putea prezenta în unul din centrele universitare: Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş sau Timişoara. La repartiţie se pot prezenta candidaţii care au obţinut un punctaj de minim 60% din punctajul maxim obţinut pentru fiecare domeniu de concurs. 

Dacă repartiţia nu se finalizează în prima zi, va continua în ziua următoare, în acelaşi interval orar sau, după caz, până la epuizarea locurilor/posturilor publicate la concurs sau a candidaţilor care au drept de a alege loc/post.  Locurile şi posturile rămase disponibile la sfârşitul primei zile de repartiţie se vor afişa pe pagina de internet http://rezidentiat.ms.

Repartiția candidaților

Alegerea locurilor/posturilor în specialitate şi a centrelor de pregătire se face în zilele de 26 și 27 noiembrie 2017 prin teleconferinţă, în intervalul orar 9:00 – 21:00. Candidaţii se vor putea prezenta în unul din centrele universitare: Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş sau Timişoara. La repartiție se pot prezenta candidații care au obținut un punctaj de minim 60% din punctajul maxim obținut pentru fiecare domeniu de concurs. 

Dacă repartiţia nu se finalizează în prima zi, va continua în ziua următoare, în acelaşi interval orar sau, după caz, până la epuizarea locurilor/posturilor publicate la concurs sau a candidaţilor care au drept de a alege loc/post. Locurile şi posturile rămase disponibile la sfârşitul primei zile de repartiţie se vor afişa pe pagina de internet http://rezidentiat.ms.ro .

Pentru buna desfășurare a procesului de alegere a locurilor și posturilor scoase la concurs:

  • Candidații sunt rugați să respecte cu strictețe regulile de acces în sala în care se organizează repartiția – NU poate fi depășită capacitatea sălii !
  • Accesul în sala în care se organizează repartiția se va face în ordinea clasificării finale. Pe măsură ce candidații care au ales părăsesc sala, se va permite accesul următorilor candidați.
  • Însoțitorii candidaților sunt rugați să respecte ceilalți candidați și să NU intre în sala de repartiție. Repartiția este a candidaților nu a însoțitorilor.
  • Candidații și însoțitorii acestora sunt rugați să respecte cu strictețe indicațiile date de organizatori.

Programul de desfășurare va fi:

  • duminică, 26 noiembrie 2017 – ora 9:00 – domeniul farmacie
  • duminică, 26 noiembrie 2017 – ora 10:15 – domeniul medicină dentară
  • duminică, 26 noiembrie 2017 – intervalul 12:00 – 21:00 – domeniul medicină
  • luni, 27 noiembrie 2017 – începând cu ora 9:00 – domeniul medicină
  • Lista locațiilor în care se organizează repartiția

Candidaţii sau împuterniciţii acestora care nu sunt prezenţi la data, ora şi locul fixate pentru alegerea postului ori a locului în specialitate şi a centrului de pregătire pierd drepturile conferite de concurs.