REZULTATE REZIDENŢIAT 2017, noi detalii ies la iveală. Stick-urile de recorectare a lucrarilor, transportate cu ambulanţele

REZULTATE REZIDENŢIAT 2017. Deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepresedintele Comisiei pentru Sanatate din Camera Deputatilor, a transmis, luni, o plangere prealabila ministrului Sanatatii, Florian Bodog, prin care ii cere sa demita de urgenta factorii responsabili pentru organziarea deficitara a examenului de Rezidentiat din centrele universitare din Bucuresti si Timisoara.

22 nov. 2017, 13:35
REZULTATE REZIDENŢIAT 2017, noi detalii ies la iveală. Stick-urile de recorectare a lucrarilor, transportate cu ambulanţele

REZULTATE REZIDENŢIAT 2017. Deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepresedinte in Comisia de Sanatate din Camera Deputatilor, ii solicita in interpelare ministrului Florian Bodog sa ii comunice cine sunt persoanele responsabile de la nivelul Ministerului Sanatatii pentru organizarea examenului de rezidentiat. De asemenea, Ungureanu il intreaba pe ministrului Sanatatii cine au fost persoanele responsabile care au transportat stick-urile cu softurile incorecte/corecte responsabile de corectarea grilelor de examen si daca este adevarat ca stick-urile de recorectare a lucrarilor au fost transportate cu ambulante ale sistemului de urgenta a Ministerului Sanatatii.

„Modul catastrofal in care Ministerul Sanatatii a organizat examenul de rezidentiat in acest an a creat un sentiment de revolta si neputinta pentru sute se absolventi de medicina care au ales sa ramana in Romania. Modul haotic si iresponsabil in care s-au corectat si mai apoi recorectat grilele de examen mai ales in Bucuresti, dar si in Timisoara ma determina sa cer public Parchetului sa se autosesize si sa ancheteze modul in care s-a desfasurat acest examen sub patronajul rectorului UMF Ioanel Sinescu, un apropiat al acestui guvern profund toxic pentru Romania. Din informatiile pe care le-am primit direct de la medicii care au participat la examenul de rezidentiat, grilele au fost recorectate dupa presupusa eroare de soft in absenta unor martori si cu grava incalcare a legilor in vigoare. Cer de urgenta demiterea celor responsabili de bataia de joc la adresa medicilor care au participat la examenul de rezidentiat din centrele de examinare Bucuresti si Timisoara”, a declarat Ungureanu, vicepresedinte in Comisia de Sanatate din Camera Deputatilor, potrivit unui comunicat de presa.

Citeşte şi: REZULTATE REZIDENTIAT 2017: Scandalul continuă, Liga Studenţilor de la Medicină reclamă abuzuri

Potrivit hotweek.ro, Emanuel Ungureanu ii solicita ministrului Sanatatii sa isi asume responsabilitatea pentru erorile grave comise in centrele universitare din Bucuresti si Timisoara si sa ia urgent masurile necesare ca niciun absolvent de medicina sa nu fie neindreptatit si persoanele responsabile de organizarea acestui examen sa fie urgent demise. In caz contrar, deputatul Emanuel Ungureanu va sesiza Parchetul General.

REZULTATE REZIDENŢIAT 2017, scandal după examen. Vezi care sunt GRILELE CORECTE din concurs

REZIDENŢIAT 2017.Ministerul Sănătăţii a organizat, duminică, concursul de Rezidenţiat pentru domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, în şase centre universitare, respectiv în Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. După examen, mai mulţi participanţi s-au plâns că au obţinut punctaje mai mici decât se aşteptau. A izbucnit un întreg scandal şi Ministerul Sănătăţii a luat decizia ca toate lucrările să fie recorectate.