REZULTATE REZIDENŢIAT 2017. S-au rescanat toate grilele pentru candidaţii din Bucureşti

REZULTATE REZIDENŢIAT 2017. Ministerul Sănătății (MS) informează că, urmare a problemelor tehnice sesizate cu privire la scanarea grilelor de concurs la examenul de rezidențiat susținut în Centrul Universitar București, s-a decis de către Comisia centrală de organizare a examenului rescanarea grilelor pentru toți candidații din Capitală.

19 nov. 2017, 18:31
REZULTATE REZIDENŢIAT 2017. S-au rescanat toate grilele pentru candidaţii din Bucureşti

REZULTATE REZIDENŢIAT 2017. „Urmare a problemelor tehnice sesizate de Comisia locală de Rezidențiat București în timpul procedurii de scanare a grilelor de concurs, Comisia centrală a decis rescanarea tuturor grilelor pentru candidații din Centrul Universitar București. Ministrul Sănătății a fost informat în această după amiază de către coordonatorul de Rezidențiat, secretarul de stat Corina Pop despre situația creată și a solicitat recorectarea grilelor, transparent, astfel încât candidații să nu fie nedreptățiți”, evidențiază un comunicat de presă transmis de către Ministerul Sănătății.

REZULTATE REZIDENŢIAT 2017. Scandal, se recorectează toate lucrările. Comunicat OFICIAL de la MINISTERUL SĂNĂTĂŢII

REZULTATE REZIDENŢIAT 2017. Pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății s-au înregistrat, duminică, mai multe sesizări de la candidați la examenul de rezidențiat, în care se acuzau faptul că la examenul de rezidențiat susținut în București s-au folosit grile tipărite greșit în procedura de corectare a lucrărilor, ceea ce rezultă în afectarea punctajului obținut de candidați. Unii dintre cei care au postat pe pagina ministerului au cerut recorectarea, pentru siguranță, a lucrărilor din întreaga țară.

REZULTATE REZIDENŢIAT 2017. Potrivit unui comunicat de presă al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București, 2.537 de concurenți erau așteptați să susțină examenul în Capitală. Pentru acest concurs, la UMF ”Carol Davila” s-au înscris 1.888 de candidați la medicină, 483 la medicină dentară și 166 la farmacie.

REZULTATE REZIDENTIAT 2017: Vezi ce punctaje s-au luat la UMF CAROL DAVILA Bucuresti si în celelalte centre universitare

REZULTATE REZIDENŢIAT 2017. La București au fost puse la dispoziție 44 de săli ce au fost repartizate în incinta Facultății de Medicină (bd. Eroilor Sanitari nr. 8), Spitalul Universitar, în incinta Facultății de Farmacie (str. Traian Vuia nr. 6), precum și la Universitatea Româno-Americană (bd. Expoziției nr. 1B).

REZULTATE REZIDENŢIAT 2017. La nivel național, dintre cele 3.524 de locuri scoase la concurs, 3.137 au fost repartizate domeniului medicină (762 — București), 258 domeniului medicină dentară (45 — București) și 129 domeniului farmacie (34 — București).

REZULTATE REZIDENŢIAT 2017. Candidaților li s-a permis intrarea în sălile de concurs de la ora 8,30, iar subiectele au fost deschise la ora 10,00. Examenul constă într-un test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, pe o durată de 4 ore. După o pauză de 15 minute, a urmat corectura în săli, iar pentru a depune contestații, candidații aveau la dispoziție 24 de ore. Acestea puteau viza întrebările de concurs, recorectarea lucrărilor sau organizarea concursului.

REZULTATE REZIDENŢIAT 2017. Răspunsul contestațiilor se va da în 48 de ore de la depunerea acestora, potrivit regulamentului de organizare a concursului. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, dintre care 50 de tip complement simplu și 150 de tip complement multiplu. Totodată, ocuparea locurilor în cele 67 de specialități se va face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu. Afișarea rezultatelor se va face numai după semnarea ordinului Ministerului Sănătății de confirmare a rezultatelor.

REZULTATE REZIDENŢIAT 2017. Și anul acesta, pentru a putea participa la concurs, candidații au achitat o taxă de 360 de lei, ca în 2016, fiind stabilită prin ordin al ministrului Sănătății. Cel mult 85% din sumele încasate vor fi repartizate universităților de profil.