REZULTATE REZIDENTIAT 2017: Vezi ce punctaje s-au luat la UMF CAROL DAVILA Bucuresti si în celelalte centre universitare

REZULTATE REZIDENTIAT 2017: Ministerul Sănătăţii organizează, duminică, concursul de Rezidenţiat pentru domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, acesta urmând să aibă loc, decentralizat, în şase centre universitare, respectiv în Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, potrivit MS.

19 nov. 2017, 10:57
REZULTATE REZIDENTIAT 2017: Vezi ce punctaje s-au luat la UMF CAROL DAVILA Bucuresti si în celelalte centre universitare

REZULTATE REZIDENTIAT 2017: Eventualele contestatii privind raspunsurile corecte la concursul de Rezidentiat sunt depuse de candidati pana la ora 16:00 in ziua de 20 noiembrie 2017. Contestatiile se depun la sediul comisiei locale de concurs anuntat pe site-ul universitatii de medicina si farmacie unde a fost sustinut concursul.

Comisia locala de rezidentiat centralizeaza contestatiile depuse privind raspunsurile corecte la intrebarile de concurs si le inainteaza comisiei centrale de rezidentiat in termen de doua ore de la expirarea termenului de depunere.

Rezidentiat 2016: Cand se afiseaza grilele corecte

Comisia centrala de rezidentiat convoaca grupurile de specialisti care au formulat intrebarile de concurs. Grupurile de specialisti analizeaza contestatiile depuse si comunica raspunsurile corecte ramase definitive, in termen de 48 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestatiilor printr-un proces-verbal, semnat de toti membrii si inaintat comisiei centrale de rezidentiat.

Comunicarea grilei corecte ramase definitiva se face prin publicarea pe siteul rezidentiat.ms.ro, pe paginile de internet ale universitatilor de medicina si farmacie si prin afisarea la sediul comisiei locale de concurs si constituie raspuns la contestatiile primite.

In urma analizarii contestatiilor si stabilirii grilei corecte ramase definitiva, punctajele comunicate in sali pot suferi modificari.

Daca in urma contestarii intrebarilor comisia apreciaza ca exista intrebari care prezinta vicii de formulare, aceste intrebari sunt anulate (hotararea luata urmand a fi consemnata intr-un proces-verbal semnat de toti responsabilii grupurilor de lucru). Anularea intrebarilor duce la anularea punctelor acordate la intrebarile respective pentru toti candidatii.

Prelucrarea rezultatelor prin aplicarea grilei corecte ramase definitiva se face de catre o comisie de specialisti din centrul universitar in care s-a desfasurat concursul, desemnati de rector, dupa care rezultatele se centralizeaza la comisia centrala de rezidentiat, in vederea alcatuirii clasificarilor finale pe domenii.

Membrii acestei comisii nu au voie sa introduca sau sa scoata in/din sala respectiva niciun fel de material. In sala respectiva nu au acces decat persoanele care formeaza comisia mentionata.

Grila corecta ramasa definitiva este aplicata tuturor candidatilor de la domeniul respectiv din toate centrele universitare, indiferent daca au contestat sau nu grila cu raspunsuri anuntata in salile de concurs.

Inainte de alcatuirea clasificarilor, comisia procedeaza la desfacerea sacilor si la verificarea continutului fiecarui colet, semnaland intr-un proces-verbal eventualele neconcordante.

Clasificarea pe domenii rezulta prin unificarea electronica a rezultatelor din toate centrele universitare in care s-a desfasurat concursul, stabilite in urma aplicarii grilei corecte ramase definitiva.

Clasificarea este nationala si se face pentru fiecare domeniu pentru care a fost organizat concursul.


REZULTATE REZIDENTIAT 2017: Concurs de Rezidenţiat la medicină, medicină dentară şi farmacie pentru aproape 4.000 de posturi

„În sesiunea din 2017, absolvenţii universităţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie vor putea concura pe un număr de 3.565 locuri şi posturi pentru medicină, 258 locuri pentru medicină dentară şi 136 locuri şi posturipentru farmacie”, potrivit Ministerului Sănătăţii (MS).

Conform sursei citate, anul acesta, numărul locurilor şi posturilor de la domeniul medicină a fost suplimentat cu 95. Numărul locurilor si posturilor a fost stabilit în funcţie de cifra de şcolarizare, capacitatea de pregătire a centrelor universitare şi solicitările unităţilor sanitare.

„Urez succes mai tinerilor mei colegi care susţint duminică unul dintre cele mai importante exemene din cariera lor. În acelaşi timp, îi asigur că depunem toate eforturile pentru a le crea condiţiile necesare de a profesa în sistemul medical românesc, iar un pas important îl reprezintă modificarea salarizării personalului medical. Începând de anul viitor, medicii rezidenţi vor beneficia de creşteri salariale semnificative, între 151% şi 287% în funcţie de specialitate şi anul de pregătire. De asemenea, toţi rezidenţii vor încasa bursele de rezidenţiat, până la intrarea în vigoare a creşterilor salariale”, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Concursul de duminică se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar de concurs.

Ministerul Sănătăţii a publicat în revista de specialitate Viaţa Medicală şi pe site-ul www.ms.ro, secţiunea Rezidenţiat, toate amănutele privind tematica de concurs, bibliografia aferentă, numărul locurilor şi posturilor, metodologia şi condiţiile de participare.

Rezidențiat – sesiunea 19 noiembrie 2017

Punem la dispoziția celor interesați informații de interes privind concursul național de rezidentiat.


Repartiția pe săli a candidaților

Repartiția pe săli a candidaților înscriși la concursul de rezidențiat, sesiunea 19 noiembrie 2017, poate fi consultată pe pagina de internet a fiecărui centru universitar începând cu data de 16.11.2017.

Listele candidaților înscriși

Publicăm listele cu candidații înscriși la concursul de rezidențiat, sesiunea 19 noiembrie 2017.

Orice mică inadvertență între numele înscris în actul de identitate și numele înscris pe listă va fi consemnată în procesul verbal al sălii urmând a fi corectată după concurs, înaintea emiterii ordinului de confirmare a rezultatelor concursului.

Listele finale 10.11.2017 – cu candidații înscriși la concurs.

Actualizat 15.11.2017

Având în vedere că un candidat a semnalat cu mare întârziere apariția pe liste la domeniul medicină în loc de medicină dentară, va apare în listă pe ultima poziție la domeniul medicină dentară (UMF București). Pentru a nu altera codul de concurs va continua sa fie afișat și la domeniul de concurs greșit, dar la acest număr de concurs va primi nota 0 (zero) pentru neprezentare.

NR. CENTRUL UNIVERSITAR MEDICINĂ MEDICINĂ DENTARĂ FARMACIE TOT CENTRUL UNIVERSITAR
1 BUCURESTI descarca descarca descarca descarca
2 CLUJ-NAPOCA descarca descarca descarca descarca
3 CRAIOVA descarca descarca descarca descarca
4 IASI descarca descarca descarca descarca
5 TG. MURES descarca descarca descarca descarca
6 TIMISOARA descarca descarca descarca descarca


Numărul de candidați înscriși la concurs

Pentru informarea candidaților prezentăm situația candidaților înscriși pe centre universitare și domenii.

Actualizat distribuția pe domenii 15.11.2017

 

NR. CENTRUL UNIVERSITAR MEDICINA MEDICINA DENTARA FARMACIE
1 BUCURESTI 1888 484 166
2 CLUJ-NAPOCA 692 168 86
3 CRAIOVA 493 86 51
4 IASI 820 287 108
5 TG. MURES 435 108 38
6 TIMISOARA 726 144 38

Locuri și posturi scoase la concurs

Pe baza punctajelor obținute la concurs se alcătuiește o clasificare unică naţională pentru fiecare domeniu.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea clasificării, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, indiferent de centrul universitar de concurs.

 locuri (format .pdf)

În lista de posturi, la poziția COD0184 – județ SATU MARE – denumirea corectă a unității sanitare este „SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ SATU MARE” și nu „SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ SUCEAVA” așa cum, din eroare, a fost publicat inițial.

 posturi-corectat (format .pdf)


Publicație și metodologie

Ministerul Sănătăţii organizează concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie la data de 19 noiembrie 2017. Concursul se desfăşoară în centrele universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore. Întrebările sunt diferite, în funcţie de domeniu de concurs.

 publicația de concurs (format .pdf)
 metodologia (format .pdf)