REZULTATE REZIDENTIAT 2018 CLUJ: Concurenţă mare după majorarea salariilor medicilor

REZULTATE REZIDENTIAT 2018 CLUJ: Peste 1.200 de candidaţi la Cluj

RomaniaTV.net
18 nov. 2018, 12:01
REZULTATE REZIDENTIAT 2018 CLUJ: Concurenţă mare după majorarea salariilor medicilor

REZULTATE REZIDENTIAT 2018 CLUJ: Anul acesta, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat majorarea cifrei de şcolarizare de la 4.000 la 5.415. Ministrul Sănătăţii a mai spus că în 2018 se înregistrează cel mai mare număr din ultimii ani de absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie care s-au înscris la concurs.

REZULTATE REZIDENTIAT CLUJ ŞI GRILE CORECTE AICI

LOCURI scoase la concurs în Cluj 

MEDICINĂ – 542 (835 de candidaţi înscrişi)

MEDICINA DENTARĂ – 70 (210 de candidaţi înscrişi)

FARMACIE – 35 (164 de candidaţi înscrişi)

Repartiția pe săli a candidaților înscriși la concursul de Rezidențiat, sesiunea 18 Noiembrie 2018 – Centrul Universitar Cluj-Napoca

Ne-am pregătit pentru desfăşurarea rezidenţiatului. În 2018 am crescut numărul locurilor şi posturilor scoase la concurs şi am corelat numărul lor cu necesarul de medici pe fiecare specialitate. Am suplimentat locurile pe specialităţi deficitare – epidemiologie, medicină de familie – pentru că avem un deficit de medici epidemiologici în spitale, dar şi de medici de familie în zonele rurale”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Grilele corecte

Grila corectă / domeniu de concurs / tip caiet

Nr. Caiet tip MEDICINA MEDICINA DENTARA FARMACIE
1 Caiet tip A descarca descarca descarca
2 Caiet tip B descarca descarca descarca
3 Caiet tip C descarca descarca descarca
4 Caiet tip D descarca descarca descarca

Aceasta a mai spus că în 2018 se înregistrează cel mai mare număr din ultimii ani de absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie care s-au înscris la concurs.

„După o analiză am constatat că, alături de creşterea numărului de locuri, ultimele măsuri din programul de guvernare pe care le-am aplicat, şi mă refer aici la creşterea salariilor medicilor şi programul de dotare cu echipamente medicale al spitalelor, au făcut ca medici care s-au îndreptat spre alte domenii, ca de exemplu industria farma, să dorească să lucreze în unităţile sanitare”, a declarat Sorina Pintea.

În sesiunea din acest an, cei 8.419 tineri medici, absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie vor concura pe 5.415 locuri şi posturi. 4.730 de locuri sunt pentru medicină, 406 pentru medicină dentară, 225 pentru farmacie, iar 54 sunt pentru ministere cu reţea sanitară proprie.

Concursul de intrare în rezidenţiat se va desfăşura în șase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş, Timişoara și are aceleaşi metodologie de organizare, tematică şi bibliogafie ca şi anul trecut.