REZULTATE SIMULARE BAC 2014: Meditaţii la biserică pentru BACALAUREAT 2014. NOTE PE JUDEŢE

REZULTATE BAC 2014: Un preot din Botoşani a găsit o soluţie inedită de a ajuta adolescenţii. El a pus clădirea care aparţine bisericii la dispoziţia acestora pentru meditaţii pentru bacalaureat.

14 mart. 2014, 09:16
REZULTATE SIMULARE BAC 2014: Meditaţii la biserică pentru BACALAUREAT 2014. NOTE PE JUDEŢE

REZULTATE SIMULARE BAC 2014. Protopopul Lucian Leonte, care este şi preot paroh la Biserica Sfântul Ilie din municipiul Botoşani, a decis să sprijine tinerii să înveţe pentru examenul de maturitate care va avea loc în vară. Astfel, el a făcut apel la mai mulţi profesori voluntari care se întâlnescu cu elevii în Centrul Catehetic al Bisericii Sfantul Ilie şi le oferă acestora pregătire suplimentară.Zilnic, după terminarea orelor de curs, elevii merg la biserică unde învaţă la limba română, matematică, istorie, geografie sau limbi străine.“Pana acuma am facut doar o sedinta, asta este a doua. Eu sper ca pana la bacalaureat sa poata sa faca fata cu brio examenului si incercam sa facem cat mai multe sedinte, sa dam un exemplu pentru ca ar trebui sa fie in tot judetul si in toata tara astfel de exemplu. Ideea vine de la un prieten al meu  care a vorbit cu parintele de la Biserica Sfantul Ilie si m-a intrebat daca vreau sa fac o astfel de fapta“, a spus Ciprian Apetrei, profesor matematica Colegiul AT Laurian, scrie botosaninews.ro.

EDU.RO REZULTATE SIMULARE BAC 2014: Emotii pentru elevii de clasa a 11-a si a 12-a care au sustinut SIMULAREA LA BACALAUREAT 2014. REZULTATELE la probele sustinute la SIMULAREA EXAMENULUI DE BACALAUREAT 2014 vor fi afisate vineri, 14 martie, insa notele nu vor fi trecute in catalog. Mondo News va actualiza datele dupa publicarea rezultatelor pe site-ul EDU.RO.

De precizat ca examenul de BACALAUREAT 2014 va debuta pe 10 iunie cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana. Prima proba scrisa, la limba si literatura romana este programata pentru data de 30 iunie 2014. Primele rezultate la BACALAUREAT vor fi afisate pe 7 iulie 2014.

REZULTATE SIMULARE BAC 2014: Practic se aplica acelasi principiu ca la SIMULARILE din cadrul EVALUARII NATIONALE. Dupa ce vor fi afisate REZULTATELE LA SIMULARILE LA BAC 2014, notele nu vor fi trecute in catalog, ci vor fi discutate cu fiecare elev in parte. SIMULAREA LA BACALAUREAT 2014 a fost sustinuta de elevi de clasa a XI-a si a XII-a in saptamana 3 – 9 martie la Limba Romana, Limba materna, Matematica sau Istorie, plus inca o proba la alegere din profilul la care studiaza. La BACALAUREATUL din aceasta vara, absolventii de clasa a XII-a vor sustine examenul de maturitate la aceleasi materii.

REZULTATE BAC 2014:  In sesiunea iunie-iulie 2013, rata de promovare a examenului de BACALAUREAT a fost de 55,4%, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educatiei. Anul trecut, a fost prima data cand elevii au primit subiecte diferentiate in concordanta cu programa scolara si cu numarul de ore urmat de elevi. in 2014, elevii vor primi tot subiecte diferentiate in functie de profil.

REZULTATE BAC 2014: Ministerul Educatiei a anuntat ca profesorii care participa la simulare BACALAUREAT 2014 nu vor fi platiti suplimentar. Profesorii care predau disciplinele la care se organizeaza simularea au obligatia sa evalueze lucrarile, dar fara a fi platiti pentru aceasta activitate. Sindicatele din educatie au sustinut ca in aceste conditii nici profesorii si nici elevii, ale caror note nu se pun in catalog, nu vor fi interesati de aceste testari.

Notele obtinute de elevi la simularea evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a si la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat national sunt analizate de fiecare unitate de invatamant in care s-au desfasurat simularile nationale din anul scolar 2013-2014, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la clasa, sedinte cu parintii, precum si in consiliul profesoral, in vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare.

REZULTATE BAC2014: Notele la probele scrise din cadrul SIMULARII LA BACALAUREAT 2014 vor fi anuntate, vineri, 14 martie, la scoala, urmand ca elevii sa discute REZULTATELE cu profesorii lor.

Inspectoratele scolare judetene au obligatia de a transmite pana pe 14 martie rezultatele obtinute de elevii de clasa a XII-a si a XI-a catre ministerul Educatiei, care le prelucreaza si le comunica public, prin EDU.RO.

REZULTATE BAC2014: La probele din vara la BACALAUREAT, elevii de clasa a XII-a vor primi subiecte din toata materia parcursa, spre deosebire de simulare, cand subiectele au acoperit doar materia acoperita pana la data sustinerii probelor.

Examenul de BAC 2014 incepe pe 10 iunie cu proba de evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana. Prima proba scrisa, la limba si literatura romana este programata pentru data de 30 iunie. Primele rezultate vor fi afisate pe 7 iulie, scrie mondonews.ro