Rimaru din trupa hip-hop R.A.C.L.A., acuzat de harţuire de mai multe femei

Mai multe femei îl acuză pe Călin Ionescu, cunoscut drept Rimaru, membrul trupei R.A.C.L.A, că le-a agresat sexual sau a devenit violent în momentul în care acestea i-au respins avansurile. Campania online #Metoo, prin care milioane de femei au povestit experiențele neplăcute pe care le-au avut de-a lungul anilor, în care au fost violate, agresate sau hărțuite sexual, le-a dat curaj să povestească momentele groaznice prin care au trecut.

RomaniaTV.net
18 oct. 2017, 08:58

Rimaru, care a început să lucreze în advertising după ce s-a lăsat de muzică, a ajuns pe postul de Director Creativ la agențial Centrade Cheil. Aici, spun mai multe tinere, acesta se folosea de funcția sa pentru a le face avansuri pe Facebook, scrie Adevărul. Cele care au ieșit la o cafea cu el, pentru a discuta despre domeniul publicității, spun că Rimaru a încercat să le sărute cu forța și a devenit agresiv când ele s-au arătat oripilate de tentativele acestuia.

Citeşte şi Rimaru de la R.A.C.L.A, prima reacţie după acuzaţiile de hărţuire sexuală: Am primit ameninţări cu moartea

„In 2014 eram in anul I de facultate, cursanta a Scolii Centrade Cheil in seria a 17-a. Individul nu era unul din mentorii nostri, dar s-a bagat in seama pe Facebook. M-a intrebat cum mi se pare agentia si daca imi place la Centrade Cheil. Dupa ce i-am zis ca mi se pare interesant, m-a intrebat daca n-as vrea sa iesim la o cafea sa imi povesteasca mai multe despre creatie. Nu i-am mai raspuns. Timp de cateva zile mi-a trimis mesaje in care vorbea singur pe chat. La Noaptea Agentiilor, m-a tras de o mana de-o parte si m-a intrebat cum imi permit sa nu ii raspund pe Facebook. Dupa care a adunat toata flegma pe care a avut-o in el si m-a scuipat in fata de fata cu toata lumea, cu toti prietenii si colegii. Bineinteles ca s-a musamalizat totul si m-au rugat insistent de la HR sa nu mai povestesc. Ei bine, #metoo. Atasat conversatiile si mesajele la care s-a suparat foarte tare ca nu am raspuns”, a scris Maria Zvinca, una dintre tinere agresate.

Și fotografa Andreea Retinschi a povestit o experiență similară pe care a avut-o cu Rimaru, chiar în timpul Nopții Agențiilor, în urmă cu doi ani:

Noaptea agentiilor, 2015. Eram la Centrade cu cativa prieteni, ma ratacisem de ei si ii cautam pe terasa. Am simtit ca cineva ma strange foarte puternic de ceafa, m-am intors si il vad. Il stiam pentru ca imi tot scria sa ne vedem, si nu doar mie, dar la multe din fetele pe care le stiam. Ma gandesc ca nu si-a dat seama cat de tare m-a strans. Incepe sa vorbeasca si i se poticnesc cuvintele, e foarte beat. Ma intreaba repetat ce caut acolo, „Esti pe teritoriul meu, de ce ai venit aici, aici e teritoriul meu”. Ii spun ca e beat si ii spun sa ma lase in pace si imi varsa bautura lui in cap, apoi arunca cu paharul de plastic in capul meu in timp ce ma indepartez. In timp ce le povestesc pe hol prietenilor mei ce s-a intamplat, vine o fata care imi spune ca a auzit povestea, dar nu a auzit numele, dar banuieste ca este vorba despre el. Ii confirm si ma roaga sa fac o plangere pentru ca pe o prietena de a ei a scuipat-o in seara aceea. Iesim un pic pe terasa sa luam un pic de aer, vine direct la mine, e agresiv, imi vorbeste de la cativa centimetri de fata mea, pune mana pe mine. Baietii care sunt cu mine se pun intre noi si plecam de acolo. Caut pe cineva sa fac plangere. Asteptam o vreme lunga, dar nu vine nimeni, povestesc catorva oameni de acolo, primesc diverse „Ei, e beat, stii cum e”, „In rest e un tip okay” „Nu lasa asta sa iti strice seara”. Pana la urma am facut plangere la agentie si am fost asigurata ca va fi disciplinat si ca nu va mai exista o urmatoare abatere. Imi pare rau ca nu am scris atunci despre asta atunci, si poate din cauza asta au fost si alte fete in aceeasi situatie. M-a facut sa ma simt atat de mica si neputincioasa, si mi-a fost frica. Inca imi este, dar vad ca ne facem curaj.

O altă persoană povesteşte, printre alte exemple cotidiene, cum Rimaru a invitat-o la cafea, „insistând că nu are alte intenţii în afară de a o întâlni în persoană“, şi a sărutat-o cu forţa şi apoi nu a lăsat-o să plece, în timp ce această striga în mijlocul străzii să înceteze.

În urma acestor acuzaţii, compania Centrade Cheil a anunţat într-un mesaj pe Facebook că „politica agenţiei condamnă orice fel de agresiune în cadrul echipei” şi că vor fi luate „măsurile necesare”. Surse din interior, citate de Adevărul, susţin că Rimaru a fost concediat.