Ringier România şi Sportal Media Group au preluat Gazeta Sporturilor de la trustul Intact, patronat de familia Voiculescu

Societatea mixtă Ringier Sportal SRL, formată din Ringier România SRL şi Sportal Media Group Bulgaria, a încheiat un acord cu Intact Media Group pentru a achiziţiona marca Gazeta Sporturilor.

RomaniaTV.net
03 iul. 2018, 12:20
Ringier România şi Sportal Media Group au preluat Gazeta Sporturilor de la trustul Intact, patronat de familia Voiculescu

Acordul privind achiziţia include atât platforma digitală GSP.ro, cât şi ediţia tipărită a Gazetei.  „Achiziţia Gazetei este un pas enorm pentru noi, în calitatea noastra  de companie media cu un puternic ADN jurnalistic. Gazeta Sporturilor va reprezenta o altă ofertă puternică pentru cititorii noştri. Punctul forte al mărcii Gazeta este reprezentat de calitatea ridicată a conţinutului său editorial realizat de poate cea mai respectată echipă din Romania si condusă de unul dintre cei mai importanți jurnaliști sportivi si de investigație ai țării, Cătălin Tolontan.

După aproape două decenii, sunt foarte fericit sa urez bun venit echipei Gazetei, la Ringier România”, spune Mihnea Vasiliu, Director General al Ringier Romania.

„Împreună cu Sportal Media Group Bulgaria, formăm un mix ideal de know-how cu un mare  potenţial. Toate trei
partile sunt dornice să construiască un proiect amplu, cu caracter inovator și de înaltă calitate, dedicat cititorului roman interesat de sport”.

Citeşte şi: Posibilă megatranzacţie pe piaţa media. Gazeta Sporturilor ar putea intra în portofoliul Ringier. Reacţia lui Cătălin Tolontan

GSP.ro este portalul de informatii sportive numarul unu, si unul dintre cele mai importante site-uri jurnalistice din România, cu peste 3,5 milioane de vizitatori unici pe lună. Ediţia tipărită a Gazetei are o vânzare de aproximativ 20.000 exemplare pe zi.

„Gazeta este renumită pentru oferirea celui mai relevant conţinut sportiv din România. Aștept cu nerăbdare să sprijinim marca, cu expertiza echipelor noastre de IT și de dezvoltare. Împreună cu Ringier România, vom investi în infrastructura tehnologică a GSP.ro, pentru a stimula conţinutul de inalta calitate de pe platformă. În acelaşi timp, vom oferi soluţii inteligente de continut, atractive atat pentru fanii sportului şi ai pariurilor, cat şi pentru clienţii
internaţionali relevanţi de publicitate”, spune Stilian Shishkov, CEO al Sportal Media Group, şi leaderul importantei platforme bulgare sportive Sportal.bg.

„Ma bucur ca am reusit sa castigam loialitatea unei audiente de sport semnificative si sa cream un brand foarte puternic – Gazeta Sporturilor. In acest moment, intrucat strategia noastra este sa ne concentram pe business-ul nostru principal de televiziune, radio si digital, am considerat ca Ringier este cel mai bun loc pentru a pastra
calitatea GSP, a-i asigura dezvoltarea si a integra echipa. Sunt multumita ca am ajuns la un acord benefic pentru toate partile implicate si le doresc tuturor mult succes”, a explicat Camelia Voiculescu, Presedinte al Intact Media Group.

„Ne vom asigura ca GSP.ro isi va consolida pozitia de leader pe piata portalurilor de sport din Romania”, spune Robin Lingg, Membru al Boardului Executiv al Ringier AG. ”Vom extrage toate sinergiile rezultate din punerea laolalta a operatiunilor de media ale Ringier, a expertizei digitale a Sportal Media Group si a continutului de inalta
calitate al Gazetei, pentru a atinge impresionante noi standarde”.

Achiziţia este aşteptată să se finalizeze în septembrie 2018, in prezent  aceasta fiind supusă aprobării privind controlul fuziunilor, la autoritățile competente.

Sportal Media Group operează Sportal.bg, cel mai de succes portal sportiv din Bulgaria lansat în martie 2006. Acesta angajează peste 60 de jurnalişti care livrează peste 300 de subiecte zilnic, din toată lumea. În prezent site-ul înregistrează peste 85,000,000 vizualizări lunar. Este primul site bulgar care şi-a lansat propriul serviciu de televiziune pe internet.