Risc de avalanşă în Munţii Făgăraş: traseele montane rămân închise

Riscul de avalanşă în Munţii Făgăraş este de gradul 4 la altitudini peste 1.800 de metri, astfel că toate traseele montane din judeţul Argeş sunt şi vor rămâne închise, potrivit unui buletin nivometeorologic emis de către Centrul de Prognoză Sibiu.

RomaniaTV.net
11 apr. 2017, 10:27
Risc de avalanşă în Munţii Făgăraş: traseele montane rămân închise

Potrivit unui buletin nivometeorologic emis de către Centrul de Prognoză Sibiu, riscul de avalanşă în Munţii Făgăraş este de gradul 4 la altitudini peste 1.800 de metri.

Toate traseele montane din judeţul Argeş sunt şi vor rămâne închise.

Pe de altă parte, Consiliul Judeţean Argeş arată, într-un comunicat de presă, că stratul de zăpadă de la Bâlea Lac, la cota 2000 Transfăgărăşan, măsoară, marţi, 172 de centimetri.

„Peste structurile de placă existente s-au depus deja până la 20 centimetri de zăpadă proaspătă, umedă, după care a urmat o perioadă de încălzire bruscă, ceea ce sporeşte riscul dinamizării zăpezii”, arată Consiliul Judeţean Argeş.

Salvamont Argeş îi sfătuieşte pe cei care îşi vor petrece sejurul în zona montană argeşeană să nu încerce să urce pe traseele închise şi să ceară informaţii salvatorilor montani din zonă sau la Dispeceratul Naţional Salvamont.